Sprijinul de 250 de lei dispare pentru unii beneficiari
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Programul Sprijin pentru România
Programul Sprijin pentru România
Anumitor categorii sociale din România li se vor tăia voucherele de alimente în valoare de 250 de lei acordate prin programul "Sprijin pentru România", chiar dacă sunt eligibile să le primească.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 63 din 9 mai 2022, voucherele de alimente în valoare de 250 de lei vor fi eliminate pentru anumite categorii de români, chiar dacă aceștia îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Printre cei afectați se numără românii care părăsesc țara, cei care sunt condamnați sau cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, fie ele publice sau private.

Astfel, persoanele care nu au domiciliul în România sau nu pot dovedi că locuiesc în țară, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate sau beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, vor fi exceptate de la primirea acestui sprijin material.

Bugetul alocat măsurii temporare "Sprijin pentru România", care constă în tichete sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022 - 31 decembrie 2023, este stabilit la suma de 6.281.200 mii lei.

Aceste vouchere, care sunt acordate o dată la două luni, au o importanță reală pentru românii aflați în sărăcie. Cu toate acestea, programul "Sprijin pentru România" va continua, iar în luna iunie banii vor fi depuși pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Fiecare voucher are o valabilitate de 12 luni și poate fi utilizat doar de beneficiar, cu unele excepții posibile. Aceste tichete sunt distribuite în șase tranșe, la intervale de două luni, oferindu-le românilor din categoriile vulnerabile sprijin pentru alimente și mese calde. Acestea pot fi utilizate pentru cumpărarea de alimente sau pentru achitarea mesei calde la restaurante și alte locații care oferă acest serviciu, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Proiectul are ca scop combaterea scăderii nivelului de trai și protejarea grupurilor sociale vulnerabile, în efortul de a reduce riscul sărăciei la nivel național. Conform Ministerului Investițiilor, banii pentru voucherele de alimente vor fi depuși începând cu data de 15 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel