Sputnik V | Rusia produce ''pentru export'': vaccinurile pentru intern ''nu au nicio legătură'' cu cele pentru export
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Ambasada rusă din Bruxelles insistă asupra faptului că eforturile de furnizare a vaccinurilor către alte ţări "nu au nicio legătură" cu cantitatea de vaccinuri pentru populaţia rusă.
Ambasada rusă din Bruxelles insistă asupra faptului că eforturile de furnizare a vaccinurilor către alte ţări "nu au nicio legătură" cu cantitatea de vaccinuri pentru populaţia rusă.
Rusia susține că eforturile de furnizare a vaccinurilor către alte ţări "nu au nicio legătură" cu cantitatea de vaccinuri pentru populaţia rusă.

Rusia a respins vineri criticile formulate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, faţă de strategia sa de vaccinare, relatează Agerpres.

"Suntem nedumeriţi să auzim aprecieri ale şefului executivului european că 'Rusia oferă milioane şi milioane de doze, în timp ce nu progresează suficient în vaccinarea propriilor oameni'', se spune într-o declaraţie emisă de ambasada Rusiei pe lângă UE din Bruxelles.

Aceasta a fost "fie o tentativă de a politiza problema într-un mod nefondat şi, într-adevăr, deplorabil, fie indică un nivel inadecvat de informare a unui oficial de nivel superior', se menţionează în textul misiunii diplomatice ruse, ca reacţie la remarcile Ursulei von der Leyen făcute miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.

Rusia a subliniat în repetate rânduri că a acordat prioritate vaccinării propriei populaţii, potrivit ambasadei. Vaccinul Sputnik V a fost deja autorizat în 29 de ţări, se arată în comunicat. Vineri, San Marino a devenit a 30-a ţară care l-a autorizat.

Ambasada rusă din Bruxelles insistă asupra faptului că eforturile de furnizare a vaccinurilor către alte ţări "nu au nicio legătură" cu cantitatea de vaccinuri pentru populaţia rusă.

Cu toate acestea, conform estimărilor recente, doar aproximativ 2,2 milioane de ruşi au primit cel puţin una din cele două doze de vaccin, ceea ce reprezintă 1,5% din populaţia totală a Federaţiei Ruse - un nivel relativ scăzut comparativ cu alte ţări, notează dpa.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe rus a trimis vineri tuturor misiunilor diplomatice străine acreditate în Rusia invitaţii de a se vaccina cu Sputnik V împotriva COVID-19, potrivit RIA Novosti.

"O astfel de practică este răspândită în multe state şi este destul de explicabilă - o luptă de succes împotriva epidemiei necesită, pe cât posibil, o acoperire largă a tuturor oamenilor din ţară", a explicat MAE rus.

Potrivit diplomaţiei ruse, o campanie de vaccinare consecventă este o sarcină comună a întregii comunităţi mondiale.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu a primit încă o cerere de autorizare a Sputnik V, iar pentru depunerea acesteia este necesar să fie furnizat un "pachet de date complet", menţionase Ursula von der Leyen miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel