Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Rusia a respins vineri criticile formulate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, faţă de strategia sa de vaccinare, relatează Agerpres.
"Suntem nedumeriţi să auzim aprecieri ale şefului executivului european că 'Rusia oferă milioane şi milioane de doze, în timp ce nu progresează suficient în vaccinarea propriilor oameni'', se spune într-o declaraţie emisă de ambasada Rusiei pe lângă UE din Bruxelles.
Aceasta a fost "fie o tentativă de a politiza problema într-un mod nefondat şi, într-adevăr, deplorabil, fie indică un nivel inadecvat de informare a unui oficial de nivel superior', se menţionează în textul misiunii diplomatice ruse, ca reacţie la remarcile Ursulei von der Leyen făcute miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
Rusia a subliniat în repetate rânduri că a acordat prioritate vaccinării propriei populaţii, potrivit ambasadei. Vaccinul Sputnik V a fost deja autorizat în 29 de ţări, se arată în comunicat. Vineri, San Marino a devenit a 30-a ţară care l-a autorizat.
Ambasada rusă din Bruxelles insistă asupra faptului că eforturile de furnizare a vaccinurilor către alte ţări "nu au nicio legătură" cu cantitatea de vaccinuri pentru populaţia rusă.
Cu toate acestea, conform estimărilor recente, doar aproximativ 2,2 milioane de ruşi au primit cel puţin una din cele două doze de vaccin, ceea ce reprezintă 1,5% din populaţia totală a Federaţiei Ruse - un nivel relativ scăzut comparativ cu alte ţări, notează dpa.
În acelaşi timp, Ministerul de Externe rus a trimis vineri tuturor misiunilor diplomatice străine acreditate în Rusia invitaţii de a se vaccina cu Sputnik V împotriva COVID-19, potrivit RIA Novosti.
"O astfel de practică este răspândită în multe state şi este destul de explicabilă - o luptă de succes împotriva epidemiei necesită, pe cât posibil, o acoperire largă a tuturor oamenilor din ţară", a explicat MAE rus.
Potrivit diplomaţiei ruse, o campanie de vaccinare consecventă este o sarcină comună a întregii comunităţi mondiale.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu a primit încă o cerere de autorizare a Sputnik V, iar pentru depunerea acesteia este necesar să fie furnizat un "pachet de date complet", menţionase Ursula von der Leyen miercuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...