Statele UE, avertizate să se pregătească pentru următoarea etapă a pandemiei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană îndeamnă statele să intensifice pregătirile pentru următoarea etapă a pandemiei.

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să intensifice pregătirile pentru următoarea etapă a pandemiei și propune un set de acțiuni pentru a gestiona etapa actuală a pandemiei de COVID-19 și pentru a efectua pregătirile pentru următoarea etapă.

Comisia invită statele membre să întreprindă acțiunile necesare înainte de venirea toamnei pentru a asigura vigilența și coordonarea continuă a pregătirii și răspunsului în materie de sănătate publică.

Citeşte şi: Temerile legate de COVID-19 readuc panică pe piețe. Totul scade, nu și dolarul

Nivelurile actuale mai mici ale numărului de cazuri de COVID-19 oferă statelor membre oportunitatea de a-și consolida supravegherea, sistemele de sănătate și pregătirea generală pentru pandemii. În particular, Comisia invită statele membre să intensifice administrarea dozelor inițiale și de rapel ale vaccinurilor, ținând seama de circulația simultană a virusurilor care cauzează COVID-19 și gripa sezonieră; să instituie sisteme integrate de supraveghere care să nu se mai bazeze pe identificarea și raportarea tuturor cazurilor de COVID-19, ci pe obținerea unor estimări fiabile și reprezentative; să continue testarea și secvențierea țintită a unui număr de eșantioane care să fie suficient pentru a estima cu precizie circulația variantelor și pentru a depista noi variante; să investească în redresarea sistemelor de sănătate și să evalueze impactul mai larg al pandemiei asupra sănătății, inclusiv asupra sănătății mintale, și asupra întârzierilor în efectuarea tratamentelor și a îngrijirilor; să aplice norme coordonate la nivelul UE pentru a asigura libera deplasare în condiții de siguranță, atât în interiorul UE, cât la nivel internațional; să sprijine dezvoltarea următoarei generații de vaccinuri și de mijloace terapeutice; să intensifice colaborarea împotriva informării incorecte și a dezinformării cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19; să continue să promoveze solidaritatea și îmbunătățirea guvernanței la nivel mondial.

 

Anunţul Comisiei Europene

 

În plus, Comisia anunță acțiuni menite să asigure lanțuri de aprovizionare reziliente pe tot parcursul pandemiei, atât pentru contramăsuri medicale, cât și pentru produse esențiale, în toate ecosistemele industriale. De asemenea, ea lansează astăzi o procedură de ofertare, în cadrul inițiativei UE FAB, pentru a rezerva capacități de producție de vaccinuri pe bază de mARN, proteine și vectori. Această inițiativă va rezerva o capacitate de producție nou creată care să fie utilizată în caz de viitoare urgențe sanitare. Procedura de ofertare se adresează producătorilor de vaccinuri care dispun de facilități în UE/SEE, care pot trimite cererea lor de participare până la 3 iunie 2022.

 

Care sunt planurile

 

Pe termen mediu și lung se vizează consolidarea în continuare a pregătirii pentru pandemii și consolidarea coordonării răspunsului între statele membre, precum și la nivel mondial, punerea în aplicare a propunerilor privind Uniunea europeană a sănătății, abordarea impactului mai larg al pandemiei asupra sănătății, incluzând „COVID-19 de lungă durată” și impactul asupra sănătății mintale, precum și accelerarea digitalizării în domeniul sănătății.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Intrăm într-o nouă etapă a pandemiei, pe măsură ce trecem de la o gestionare în regim de urgență la o gestionare mai sustenabilă a pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, trebuie să rămânem vigilenți. Numărul de cazuri este încă mare în UE și încă multe persoane decedează din cauza COVID-19 la nivel mondial. În plus, noi variante pot apărea și se pot răspândi rapid. Dar știm ce avem de făcut. Trebuie să intensificăm și mai mult vaccinarea, inclusiv administrarea rapelurilor, precum și testarea specifică – și trebuie să continuăm să ne coordonăm îndeaproape răspunsurile noastre în UE.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel