Statele UE nu au reuşit să cadă de acord asupra unui nou set de sancţiuni împotriva Rusiei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Comisia Europeană
Comisia Europeană
UE nu a reuşit deocamdată să adopte un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei.

Ţările membre ale Uniunii Europene nu au reuşit joi să cadă de acord asupra unui nou set de sancţiuni contra Rusiei, dar discuţiile se vor relua vineri, când se împlineşte exact un an de la începerea invaziei militare ruse împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Cei 27 trebuie să agreeze cu unanimitate introducerea noilor sancţiuni. Potrivit unei surse diplomatice europene, Polonia a blocat pachetul de sancţiuni din cauza unor excepţii propuse la interzicerea importurilor UE de cauciuc sintetic produs de Rusia.

Diplomaţi polonezi au declarat că amploarea excepţiilor este atât de mare încât acestea ar face sancţiunile ineficiente.

Conform altor surse diplomatice europene, excepţiile au fost propuse pentru da satisfacţie Italiei, susţinută de Germania.

Reprezentanţii statelor membre urmează să se întâlnească din nou vineri la ora locală 10:00 (09:00 GMT).

Ca răspuns la continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi la escaladarea atacurilor împotriva civililor şi infrastructurii civile, Consiliul UE a adoptat, la 16 decembrie 2022, un al nouălea pachet de sancţiuni, ultimul pachet înaintea celui aflat în discuţie acum.

Măsurile au inclus interdicţii privind exporturile de motoare de drone, exporturile de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, investiţiile în sectorul minier, tranzacţiile cu Banca Rusă de Dezvoltare Regională şi furnizarea de servicii de publicitate, de cercetare de piaţă şi de sondare a opiniei publice

De asemenea, UE a suspendat licenţele de difuzare a încă patru canale mass-media ruseşti (NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV şi Pervyi Kanal) şi a sancţionat alte 141 de persoane şi 49 de entităţi.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova pretinde că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tarom, salvată pe ultima sută de metri de la faliment

Executivul a aprobat în şedinţa de joi un ajutor de stat...

Putin aprobă confiscarea activelor americane aflate în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret...

Mare companie germană deschide o fabrică în România

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de...

Finanțele au împrumutat peste 4 miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 4,038...

Tesla mai construieşte o uzină în China

Tesla a început construirea în Shanghai a unei fabrici...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Temele zilei, energia electrică, rezerva de gaze, prețul...


pixel