Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
De ce se scumpesc alimentele. Sorin Minea: Nu energia şi carburantul au cea mai mare influenţă
Într-un interviu acordat DC News, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a explicat care este principalul factor care duce la scumpirea alimentelor.
Gazele rămân "călcâiul lui Ahile" pentru Europa
Sfârşitul posibil al acordului privind tranzitul gazelor ruseşti către Europa, via Ucraina, va avea un impact "neglijabil" asupra Italiei, totuşi continentul rămâne vulnerabil, în urma sporirii dependenţei de gazele naturale lichefiate (GNL) importate, a afirmat directorul general al companiei energetice italiene Snam SpA, Stefano Venier, într-un interviu acordat Bloomberg.
"Suntem într-o situaţie fragilă, ţinând cont de evoluţiile geopolitice şi acum, în Italia şi Europa, avem expunere la comerţul GNL. Tensiunile din Orientul Mijlociu provoacă nervozitate pe pieţe, în condiţiile în care 20% din tranzitul global de gaze se desfăşoară prin strâmtoarea Ormuz", a explicat şeful Snam.
Ziua în care pot fi cumpărate cele mai ieftine bilete de avion
Cele mai ieftine bilete de avion, în cazul zborurilor cu decolare din România, pot fi rezervate duminica, apoi sâmbăta, iar cele mai accesibile variante sunt disponibile cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare, susţin specialiştii unei agenţii de turism online.
Pe de altă parte, conform Vola.ro, unul dintre mituri este că biletele de avion sunt cele mai ieftine dacă sunt achiziţionate într-o zi de marţi.
Deficitul bugetar al SUA a crescut la 1,833 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2024, cel mai mare nivel în afara perioadei pandemiei COVID-19, pe măsură ce dobânzile pentru datoria publică federală au depășit pentru prima dată 1 trilion de dolari, iar cheltuielile au crescut pentru programul de pensii de la Social Security, pentru sănătate și pentru armată, a anunțat vineri Departamentul Trezoreriei.
Deficitul pentru anul încheiat la 30 septembrie a crescut cu 8%, adică cu 138 miliarde de dolari, față de 1,695 trilioane de dolari înregistrate în anul fiscal 2023. Acesta a fost al treilea cel mai mare deficit federal din istoria SUA, după deficitele uriașe cauzate de măsurile de sprijin din timpul pandemiei, de 3,132 trilioane de dolari în anul fiscal 2020 și 2,772 trilioane de dolari în anul fiscal 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...