Studiu: Peste 80% dintre angajaţi ar fi de acord să câştige mai puţin, dar să fie mai fericiţi la locul de muncă

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
HP Inc. (NYSE: HPQ) a publicat concluziile revoluționare ale primului său Work Relationship Index, un studiu cuprinzător care explorează relația angajaților cu munca, la nivel global.

Cercetarea, bazată pe interviuri cu peste 15.600 de respondenți din diverse sectoare de activitate din 12 țări, arată că relația oamenilor cu munca este într-un punct nevralgic, iar efectele sunt omniprezente.

"Avem o oportunitate uriașă de a consolida relația cu munca în moduri benefice atât pentru oameni, cât și pentru afaceri", a declarat Enrique Lores, președinte și CEO HP Inc. "În calitate de lideri, trebuie să respingem întotdeauna falsa alegere între productivitate și fericire. Cele mai de succes companii se bazează pe culturi care le permit angajaților să exceleze în carieră și, în același timp, să se dezvolte în afara serviciului."

Studiul a analizat peste 50 de aspecte ale relației pe care oamenii o au cu munca, inclusiv rolul muncii în viața lor, competențele, abilitățile, instrumentele și spațiile de lucru, precum și așteptările lor din partea leadership-ului. Studiul a analizat și impactul pe care munca îl are asupra bunăstării, productivității, angajamentului și culturii angajaților. Prin acest studiu, HP a dezvoltat Work Relationship Index, care reprezintă un instrument de măsurare a relației oamenilor cu munca ce va fi urmărit de-a lungul timpului. Studiul a constatat că doar 27% dintre angajații cu muncă de birou au în prezent o relație sănătoasă cu munca.

 

Relația nesănătoasă cu munca are un impact asupra stării mentale, emoționale și fizice a angajaților

 

În cadrul studiului, primul de acest fel, HP a contactat lideri de business, factori de decizie din domeniul IT și angajați cu muncă de birou pentru a obține informații despre factorii care determină experiențe de muncă semnificative, productive și utile. Constatările evidențiază impactul negativ pe care o relație nesănătoasă cu munca îl are asupra vieții unui angajat și asupra afacerii angajatorului.

 

Atunci când angajații nu sunt mulțumiți de relația lor cu munca, acest lucru se răsfrânge asupra afacerii

 

Moralul și implicarea: Angajații raportează o productivitate mai mică (34%), lipsă de implicare la locul de muncă (39%) și un sentiment accentuat de înstrăinare (38%).

Retenția angajaților: Chiar și atunci când angajații au un sentiment neutru față de relația lor cu munca, peste 71% iau în considerare posibilitatea de a pleca din companie. Atunci când nu sunt deloc mulțumiți, procentul crește la 91%.

 

Relația nesănătoasă cu munca poate avea un impact asupra bunăstării angajaților

 

Mental: Mai mult de jumătate (55%) dintre acești angajați au probleme cu încrederea în sine și de sănătate mintală, raportând o stimă scăzută de sine și sentimentul că au eșuat.

Emoțional: Aceste probleme afectează în mod firesc alte aspecte ale vieții personale, 45% dintre respondenți menționând că relațiile personale cu prietenii și familia au de suferit, iar mai mult de jumătate (59%) se simt prea epuizați pentru a-și urma pasiunile.

Fizic: 62% dintre angajați declară că au probleme în a avea o alimentație sănătoasă, a face exerciții fizice sau a dormi suficient.

 

Încrederea și conexiunea emoțională sunt acum esențiale pentru atragerea și păstrarea angajaților

 

Work Relationship Index arată că suntem într-un moment crucial pentru redefinirea relației cu munca. O mai mare încredere și conexiunea emoțională la locul de muncă sunt elemente puternice și recurente în cadrul celor șase factori principali enunțați.  

Aproape trei din patru lideri recunosc că o conducere care include componenta emoțională este singura modalitate prin care un lider poate avea succes în viitor. În mod semnificativ, studiul a constatat că inteligența emoțională și o mai mare încredere au o pondere considerabilă în rândul angajaților: 83% dintre aceștia spun că sunt dispuși să câștige mai puțini bani de la un angajator care apreciază acești factori:

  • o cultură puternică a locului de muncă: angajații ar accepta o reducere de 11% a salariului pentru a lucra într-un loc cu o conducere empatică care pune preț pe inteligența emoțională și în care să existe un angajament și o satisfacție a angajaților peste medie.
  • flexibilitate: angajații ar renunța la 13% din salariul lor pentru a lucra într-o companie care să le permită să lucreze de unde și când doresc.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor electric
Factură energie electrică
Cazino
Membrii SANITAS sunt nemulțumiți
Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com

pixel