Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Conform datelor cuprinse în cercetarea de specialitate, 45% dintre liderii executivi au raportat că se află în faza de testare a inteligenţei artificiale generative, iar alţi 10% că au implementat soluţii de acest fel în exploatare. Aceste ponderi reprezintă o creştere semnificativă în comparaţie cu sondajul Gartner efectuat în martie şi aprilie 2023, în care doar 15% dintre respondenţi se aflau în faza de testare a inteligenţei artificiale generative şi 4% erau în exploatare.
În acelaşi timp, opt din zece (78%) reprezentanţi ai companiilor cred că beneficiile inteligenţei artificiale generative depăşesc riscurile, în creştere de la 68% care au raportat această opinie în sondajul anterior.
De asemenea, 45% dintre întreprinderi îşi extind investiţiile în inteligenţa artificială generativă pe mai multe funcţii de afaceri, dintre care 22% pe mai mult de trei funcţii diferite. În acest sens, dezvoltarea software-ului este funcţia cu cea mai mare rată de adoptare sau investiţii în inteligenţa artificială generativă, urmată îndeaproape de marketing şi servicii pentru clienţi.
Iniţiativele de creştere au fost menţionate ca principala preocupare de business a investiţiilor în inteligenţa artificială generativă de către 30% dintre cei intervievaţi, urmate de optimizarea costurilor (26%) şi experienţa clienţilor/retentarea (24%).
Sondajul Gartner a inclus 1,419 de respondenţi care au participat la un webinar Gartner în septembrie 2023, unde au discutat despre costurile şi riscurile întreprinderilor legate de inteligenţa artificială generativă.
Gartner IT Symposium/Xpo este cea mai importantă întâlnire pentru CIO şi alţi directori IT la nivel mondial. Directorii IT se bazează pe aceste conferinţe pentru a învăţa cum să folosească oportunităţile ca tehnologia, perspectivele şi tendinţele să modeleze viitorul IT şi al afacerilor.
Gartner, Inc. (NYSE: IT) oferă o perspectivă obiectivă şi utilă pentru directori şi echipele lor, iar îndrumările şi instrumentele de specialitate permit luarea unor decizii mai rapide şi mai inteligente şi o performanţă mai bună în ceea ce priveşte priorităţile esenţiale ale unei organizaţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...