SUA sunt ȘOCATE! Soldați americani, atacați de ruși cu ceva nevăzut
Autor: Simona Haiduc | 25 apr 2021, 13:04
Oficiali ai Pentagonului au prezentat Senatul Statelor Unite concluzia rapoartelor venite din partea serviciilor de informații referitoare la presupuse atacuri comise împotriva militarilor americani cu cu ajutorul unei energii de origine necunoscută.

Potrivit publicației Politico, conducerea Congresului SUA a fost informat de Pentagon în legătură cu o serie de cazuri ale folosirii acestei arme necunoscute împotriva soldaților americani din Siria, dar și împotriva unor zone de pe Terra.  După cum susține Politico, pe culoarele Senatului Statelor Unite se vorbește deja despre implicarea Rusiei în aceste evenimente. Unii afirmă că, de fapt, Rusia este singura vinovată.

Anchetele deja în curs de derulare analizează, în egală măsurile, relatările militarilor americani din Siria, care au acuzat simptome de gripă, dar cu evoluții surprinzătoare. Primele astfel de cazuri au fost observate de Pentagon în toamna anului 2020.

În acest context, Politico amintește de „Sindromul Havanei” - o boală necunoscută care a afectat aproximativ 50 de angajați ai corpului diplomatic al SUA din Cuba începând cu sfârșitul anului 2016. Cei afectați s-au plâns de tensiune ridicate și vuiet în urechi, de pierderea parțială a auzului și a echilibrului, stări acute de oboseală și dureri insuportabile de cap. Potrivit medicilor, unele dintre victimele acestui „sindrom al Havanei” au leziuni cerebrale.

Citește și Joe Biden recunoaște genocidul armean. Reacția lui Erdogan

Politico notează că există materiale bine documentate pentru fiecare episod de atacuri asupra diplomaților și agenților americani. Într-un raport întocmit în numele Departamentului de Stat (publicat în decembrie), se susține că în „sindromul Havanei” cazua a fost cel mai probabil „energia direcționată cu frecvență radio pulsată”. Totuși, autoritățile SUA nu au reușit să identifice o armă anume.

În loc de concluzie, Politico preia punctul de vedere exprimat de Phil Coyle, fostul șef al Biroului de testare și evaluare operațională al Pentagonului. Coyle a spus că ar fi mai ușor să ucizi un soldat american cu o bombă sau un glonț decât să folosești forța energetică, cazuri pe care el le consideră dacă nu inventate, atunci cu siguranță greșit interpretate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe