Supraacciza pe carburanți, eliminată. Care sunt efectele
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Rămâne de văzut dacă prețul la pompă va scădea
Rămâne de văzut dacă prețul la pompă va scădea
Camera Deputaților a votat, miercuri, eliminarea supraaccizei la carburanți, măsură care, în opinia liberalilor, va permite o economie de 25 de lei la un plin.

Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time. Proiectul a trecut cu 280 de voturi ”pentru”, unul împotrivă și două abțineri.

Potrivit calculelor făcute de liberali, în cazul eliminării acestei supraaccize se va realiza o economie de 25 de lei la un plin. ”Dacă vă uitaţi, în medie, la autoturismele din România, cu tot cu rezervă, un rezervor are în medie cam 65 de litri. Din ianuarie, vom avea un preţ mult mai mic la combustibil, faţă de cel pe care l-am avut înainte”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartău.

Citește și Supraacciza la carburanţi. Deputații au decis: se elimină

Nu de aceeași părere este Lia Olguța Vasilescu, potrivit căreia eliminarea supraaccizei la carburanți nu va antrena o ieftinire a combustibilor. „Ca să înțelegeți și dumneavoastră ce am înțeles noi, care, apropo, am eliminat 102 taxe, inclusiv această supraacciză. După care am văzut – și o să vedeți și dumneavoastră de săptămâna viitoare când o să producă efecte legea, că degeaba am eliminat supraacciza, pentru că prețul la pompă nu a scăzut, și nu am făcut altceva decât să băgăm în buzunarul marilor companii niște bani pe care ar fi trebuit să-i ia statul. Dar, dacă nu îi vreți, niciun fel de problemă, o să vedem cum o să vă închideți bugetul!”, a spus fostul ministru al Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel