Teodorovici, despre Legea pensiilor: O nebunie frumoasă
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Legea pensiilor va fi aplicată fără niciun fel de discuţie, chiar dacă nu este un lucru uşor, chiar imposibil de aplicat la prima vedere, dar oamenii trebuie să înţeleagă că poate deveni o nebunie frumoasă dacă PSD rămâne în continuare la guvernare, a declarat, duminică seara, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Tot ce spune legea pensiilor azi va fi aplicată fără niciun fel de discuţie. Se dublează (pensiile n.r). Se va aplica. Doi la mână, ar trebui să fie foarte clar că nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat şi oamenii ar trebui să înţeleagă că este o singură şansă. Acum poate o să se spună sigur, da, PSD. Da, aşa este, pentru că a fost o nebunie, este o nebunie astăzi, dar poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem în continuare la guvernare", a afirmat Teodorovici la Antena 3.

El a precizat că banii pentru legea pensiilor vor fi, anul acesta şi anul viitor, însă punctul de maximă de provocare va fi 2021.

Pensii majorate. Se schimbă modul de calcul. Etapele de creștere

"Banii, da, vor fi. Anul acesta sunt cuprinşi în buget, pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie. Anul viitor sunt, pentru că am pus în strategia fiscal bugetară acest lucru, deci se arată foarte clar că banii există. Punctul de maximă provocare va fi 2021, şi nu trebuie să o ascundem, atunci este anul în care impactul pe legea pensiilor este unul foarte mare. Ca ministru de Finanţe nu eram nebun să îmi asum în Guvern o astfel de lege dacă nu şi credeam sigur că se poate aplica. Numai că este acest dacă...economia trebuie să meargă, economia trebuie să producă. (...) Trebuie o schimbare radicală de abordare şi măsurile care aduc valoare adăugată în economie trebuie să fie promovate", a explicat ministrul Finanţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat la începutul acestei luni decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii adoptată de Camera Deputaţilor pe 26 iunie, în formă reexaminată, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel