Tesla crește din nou prețul. Model 3 și Model Y, mai scumpe cu câteva mii de dolari
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Tesla crește prețul
Tesla crește prețul
Elon Musk  spune că majorarea de preț este cauzată de perturbările apărute pe lanțul de aprovizionare, dar cifrele companiei Tesla indică faptul că miliardarul caută doar să își crească marja de profit.

Pe fondul problemelor de aprovizionare, care afectează întreaga industrie auto, producătorul american de mașini electrice Tesla a ridicat prețurile de pe piața americană pentru întreaga sa linie de Model 3 și Model Y, scrie publicația Electrec .

Deși CEO-ul Elon Musk leagă creșterea prețurilor de situația industriei auto, rezultatele financiare trimestriale ale Tesla au arătat că profitul său brut din producția de mașini a crescut pe tot parcursul anului.

În SUA, cea mai ieftină Tesla costă acum 42.000 de dolari

În privința mașinii Model 3, modificările de preț s-au făcut atât la echiparea Standard Range Plus cât și la cea Performance. Pentru varianta de bază, prețurile au crescut cu 5%, mașina costând astăzi 41.990 USD, cu 2.000 de dolari mai mult decât zilele trecute, în timp ce varianta de top costă cu 1.000 de dolari în plus, prețul ajungând la 57.990 dolari. Echiparea intermediară, Long Range AWD a rămas la același preț, 49.990 dolari.

De la începutul anului, prețul pentru un Model 3, varianta Standard Range Plus, s-a schimbat cel mai mult, la începutul lui 2021 acesta costând 36.990 de dolari.

În ceea ce privește Tesla Model Y, prețul motorului Dual Range Long Model a crescut cu 4%, până la 54.990 USD. În valori absolute, creșterea este similară cu cea de la Model 3 (2.000 USD), în timp ce versiunea mai scumpă - Tesla Model Y Performance - este mai scumpă cu 1.000 USD, costând acum 61.990 USD.

Motivele invocate de Musk nu par a sta în picioare dacă ne uităm la profitul brut al Tesla, care a crescut de la 19%, cât era la sfârșitul anului trecut, la 24% în iunie anul acesta după prima etapă de creștere a prețurilor.

E suficient gaz în depozitele UE? Oficialii spun că da, însă vin cu precizări. Ce idei ar putea fi aplicate de la anul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel