Tesla începe livrările mult așteptatei camionete Cybertruck
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cybertruck
Cybertruck
Tesla va începe joi livrările camionetei electrice Cybertruck. Acest eveniment a fost așteptat după îndelungate amânări iar CEO-ul companiei, Elon Musk a invocat în acest sens probleme de producție a ceea ce el a numit un produs "radical".

Lansarea Cybertruck, primul model al Tesla lansat în aproape patru ani este importantă având în vedere că Tesla se luptă cu o cerere slabă de vehicule și cu o concurență în creștere. Preconizările arată că noul model nu va avea succesul modelelor anterioare, conform Reuters.

"Ne-am săpat propriul mormânt cu Cybertruck", a declarat Musk luna trecută, avertizând că va fi nevoie de un an sau mai mult pentru a face din acest vehicul un factor semnificativ la fluxul de numerar.

Se așteaptă ca prețurile vehiculului să fie dezvăluite în cadrul unui eveniment programat să înceapă în această după-amiază. După ce a spus în 2019 că prețul camionului va fi de 40.000 de dolari, Musk nu a oferit un preț actualizat, în pofida creșterii costurilor materiilor prime.

Înaintea lansării, Musk a captat atenția presei pe un alt subiect, acordând miercuri un interviu plin de acuzații pentru ziarul New York Times. El a s-a arătat intrigat de agenții de publicitate care au părăsit platforma sa de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, din cauza unui comentariu antisemit. De asemenea, a spus că clienții care nu-l plac ar trebui să judece produsele sale după calitatea lor, inclusiv mașinile electrice Tesla.

Miliardarul a declarat că Tesla ar putea ajunge la o rată de producție de aproximativ 250.000 de modele pe an în 2025. Tesla s-a confruntat cu "provocări enorme în atingerea producției de volum" din cauza noii sale tehnologii și a designului, a declarat Musk.

În timpul dezvăluirii sale din 2019, Musk a lovit cu un ciocan Cybertruck-ul pentru a demonstra rezistența geamului din "sticlă blindată" al camionului.

Cybertruck, a apărut cu doi ani întârziere și intră pe o piață auto controversată dar foarte profitabilă a acestor tipuri de camionete precum modele F150 Lightning de la Ford, R1T de la Rivian Automotive și Hummer EV de la General Motors.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel