RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Oamenii de știință americani de la Universitatea Johns Hopkins au decis să evalueze cum se modifică precizia testelor în funcție de numărul de zile din momentul infectării cu SARS-CoV-2. Pentru că găsi răspunsul corect, experții de peste Ocean au selectat 1300 de cazuri.
S-a constatat, astfel, că în primele trei zile, aproape toate testele efectuate la purtătorii de virus au fost negative. În a patra zile, o treime dintre cei infectați au primit deja rezultat pozitiv. În a cincea zi apar, de regulă, primele simptome ale covid-19 și, ca atare, două treimi dintre teste au confirma prezența virusului.
După alte trei zile, numai a cincea parte dintre rezultatele analizelor a fost falsă. La trei săptămâni de la infectare, două treimi dintre teste au dat rezultat negativ.
Citește și Americanii l-au INVENTAT. Un vaccin anti-covid SUPER-EFICIENT
”Gradul de eroare al rezultatelor a fost la cel mai coborât nivel la opt zile de la infectare, adică, în medie, la trei zile după apariția primelor simptome. Se poate spune, prin urmare, că acest interval reprezintă perioada optimă pentru testare, cu accent pe zilele a 7-a și a 8-a, dacă scopul este de reduce la minim rezultatul testelor”, au subliniat autorii studiului.
Explicând, ei au menționat că, după ce virusul a pătruns în celula umană, el are nevoie de timp pentru a pune stăpânire pe ea și pentru a începe să producă noi particule virale. Care vor începe, la rândul lor, să infecteze alte celule. Este ca un incendiu de pădure izbucnit de la o singură scânteie. Iată de ce, testele PCR nu pot detecta boala în primele zile de la infectare, când nu există încă simptome, au insistat oamenii de știință americani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Guvernul continuă Programul de...
Guvernul urmează, în ședința de...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Banii vin la timp în luna mai,...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...
A fost publicat în Monitorul...
Acțiunile companiei au scăzut...
Programul Rabla 2025 intră în...
Această precizare vine în...
Institutul Naţional de...