Thomson Reuters se restructurează. Mii de angajați vor fi afectați
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Grupul Thomson Reuters a anunţat marţi că va elimina 3.200 de locuri de muncă, adică 12% din personal, până în 2020, în cadrul unui plan de simplificare a activităţilor şi de îmbunătăţire a eficienţei operaţionale.

Furnizorul de ştiri şi informaţii, care recent a finalizat vânzarea unei participaţiei majoritare la principala sa divizie 'Financial and Risk' către fondul Blackstone, a anunţat aceste restructurări cu prilejul unei întâlniri cu investitorii organizată la Toronto, ocazie cu care şi-a prezentat strategia şi planurile de creştere pentru perioada următoare.

Thomson Reuters mizează pe o creştere anuală a vânzărilor cuprinsă între 3,5% şi 4,5% până în 2020, excluzând impactul eventualelor achiziţii. Grupul vrea să susţină creşterea organică prin achiziţii şi a pus deoparte două din cele 17 miliarde de dolari rezultate de pe urma tranzacţiei cu Blackstone pentru eventuale achiziţii.

Anunţul oficial al celor de la Thomson Reuters confirmă parţial informaţiile publicate luna trecută de AFP, potrivit cărora agenţia de presă Reuters şi-a anunţat angajaţii că va demara o restructurare a birourilor europene care va însemna eliminarea unor locuri de muncă, în special în cazul birourilor care produc ştiri în două limbi în Italia, Germania şi Franţa.

După finalizarea tranzacţiei cu Blackstone, divizia Financial & Risk a Thomson Reuters va fi rebotezată Refinitiv, iar fondul de investiţii va deveni un competitor direct al Bloomberg LP şi Dow Jones, divizie a grupului News Corp, în vânzarea de date şi analize pentru firmele de pe Wall Street. Blackstone are experienţă în vânzarea de informaţii pentru că, în 2014, fondul a preluat firma Ipreo, un producător de software pentru analiza pieţelor de capital, pentru o sumă de aproape un miliard de dolari.

În prezent, grupul Thomson Reuters este controlat în proporţie de 63% de familia Thomson, originară din Canada, prin vehiculul Woodbridge Co Ltd. Grupul are o capitalizare de piaţă de aproximativ 31 de miliarde de dolari, iar acţiunile sale sunt tranzacţionate la bursele de la New York şi Toronto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel