Tranzacție record în industria aerospațială. La cât se ridică
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Gigantul United Technologies a primit aprobare din partea organelor de reglementare din China pentru preluarea grupului Rockwell Collins pentru 23 de miliarde de dolari. Cea mai mare tranzacție de acest gen din istoria industriei aerospațiale va fi finalizată în următoarele zile.

Unul dintre cei mai mari furnizori ai Pentagonului, conglomeratul industrial United Technologies va ”înghiți” producătorul de piese pentru avioane Rockwell Collins, informează Wall Street Journal.

Pentru prima dată, tranzacția a fost anunțată în septembrie anul trecut. Șase luni mai târziu, afacerea a primit girul organelor europene de reglementare, dar era incert răspunsul autorităților chineze. În perioada de escaladare a tensiunilor comerciale dintre Beijing și Washington, un refuz din partea Chinei nu ar fi mirat pe nimeni. Aprobarea a venit însă, astfel că toate obstacolele în calea preconizatei fuziuni au dispărut.

Tranzacția promite să modifice piața pieselor aerospațiale. Cu capitalizarae de 100 de miliarde de dolari, United Technologies produce, printre altele, aparatură militară, motoare de avioane, turbine pe gaze, lifturi și este lider mondial în elaborarea și fabricarea de elicoptere.

Rockwell Collins este specializat în ecrane pentru cabina piloților și sisteme de comunicații pentru avioane de pasageri și militare. Cu puțin timp înainte de a accepta oferta celor de la United Technologies, compania a finalizat o afacere de preluare a B/E Aerospace, care confecționează scaune și interioare pentru diferite aparate de zbor. Tranzacția s-a cifrat la aproximativ 6 miliarde de dolari.

Potrivit Wall Street Journal, preluarea Rockwell Collins va consolida poziția United Technologies pe piață. Corporația, care are, printre clienți, Boeing, Airbus și Bombardier, va dobândi, astfel, o nouă pârghie de manevră în confruntarea cu concurenții - constructorii de avioane care negociază o reducere a prețurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel