Trezoreria SUA avertizează Raiffeisen cu restricționarea accesului la sistemul financiar american
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Trezoreria SUA a transmis un avertisment băncii austriece Raiffeisen ca o consecință a extinderii sale în Rusia.

Avertismentul constă în limitarea accesului celei mai mari bănci occidentale din Rusia la sistemul financiar american, potrivit unei surse, conform Reuters.

Pe 6 mai, secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, a trimis o scrisoare către RBI, exprimându-și îngrijorarea cu privire la expansiunea RBI în Rusia, precum și cu privire la o tranzacție de 1,5 miliarde de dolari cu un magnat rus sancționat, pe care banca a anulat-o între timp.

În timp ce afacerea legată de Oleg Deripaska a fost abandonată de Raiffeisen la câteva zile după sosirea scrisorii, sursa a precizat că preocupările Trezoreriei SUA cu privire la afacerile Raiffeisen în Rusia rămân valabile.

SUA analizează de mai bine de un an afacerile creditorului austriac în Rusia.

Acțiunile Raiffeisen au scăzut cu 3% la deschiderea ședinței de tranzacționare, suferind cea mai mare pierdere dintre băncile europene.

Un purtător de cuvânt al Raiffeisen a declarat că aceasta a renunțat la tranzacție și că nu a mai participat la astfel de tranzacții. Acesta a mai declarat că RBI a "redus semnificativ" activitățile din Rusia și a luat măsuri ample pentru a atenua riscurile generate de sancțiuni.

"RBI va continua să lucreze în vederea deconsolidării filialei sale din Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt pentru Reuters.

În scrisoare, Adeyemo, unul dintre cei mai importanți reprezentanți de rang înalt ai Trezoreriei americane, a declarat că extinderea activităților Raiffeisen ar contrazice asigurările pe care RBI le-a dat Trezoreriei că încearcă să se reducă în Rusia, potrivit sursei citate.

Adeyemo a avertizat că acțiunile RBI au crescut riscul ca Trezoreria să ia măsuri pentru a restricționa accesul acesteia la sistemul financiar american, având în vedere preocupările că comportamentul său pune în pericol securitatea națională a SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...


pixel