Trum amenință China cu majorarea taxelor vamale pentru autoturisme
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cu câteva zile înaintea întâlnirii, de la sfârșitul săptămânii, dintre președinții SUA și Chinei, Donald Trump și Xi Jinping, Administraţia americană a criticat absenţa reformelor chineze în materie de politică comercială şi a ameninţat că va majora taxele vamale pentru maşinile care provin din statul asiatic.

"La ora actuală, China nu a venit la masa negocierilor cu propuneri menite să reformeze semnificativ" practicile sale comerciale, a declarat, în acest sens, reprezentantul american pentru comerţ Robert Lighthizer.

În plus, el a denunţat taxele vamale chineze de 40% impuse maşinilor americane. "Este mai mult decât rata de 15% pe care China o impune celorlalţi parteneri comerciali ai săi (...) În conformitate cu o cerere a preşedintelui (Donald Trump), voi examina toate instrumentele la dispoziţie pentru a egaliza tarifele vamale impuse automobilelor", a anunţat el.

Importurile de maşini din China reprezintă totuşi o parte marginală a importurilor totale de autoturisme din SUA.
Robert Lighthizer a reamintit că preşedintele american continuă să denunţe politica comercială a Beijingului "care aduce un grav prejudiciu companiilor şi muncitorilor americani".

Donald Trump și Xi Jinping au planificată o întrevedere cu prilejul summitului G20, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, la Buenos Aires. Cei doi vor vorbi inclusiv despre comerț. Totuși, potrivit consilierul liderului de la Casa Albă, Larry Kudlow, Trump crede în șansa încheierii unui acord cu China.

Dar numai în anumite condiții, și anume protecţia proprietăţii intelectuale, ridicarea barierelor tarifare şi non-tarifare şi transferul forţat de tehnologie al companiilor străine instalate în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel