Trump Media a pierdut aproape jumătate din valoare sa de piață
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump / Foto: WEF / Flickr
Donald Trump / Foto: WEF / Flickr
Trump Media & Technology Group a pierdut aproximativ jumătate din valoarea sa de piață din 30 mai, ziua în care fostul președinte Donald Trump a fost condamnat pentru 34 de capete de acuzare.

Prețul volatil al acțiunilor Trump Media a scăzut vineri cu încă 5%, înregistrând o depreciere toatală de 50% în decurs de doar trei săptămâni, relatează CNN.

De asemenea, unii experți avertizează că Trump Media rămâne vulnerabilă la noi pierderi.

"Acțiunile sunt încă extrem de supraevaluate", a declarat Jay Ritter, profesor de finanțe la Universitatea din Florida, care a studiat piețele de capital în ultimele patru decenii.

Problema este că, chiar și după recenta vânzare, Trump Media este încă evaluată la miliarde de dolari și, cu toate acestea, generează foarte puține venituri.

Trump Media a înregistrat venituri de doar 770.500 de dolari în primul trimestru, al doilea trimestru consecutiv cu venituri de sub 1 milion de dolari. Nu numai atât, dar Truth Social rămâne un jucător minuscul în social media, eclipsat de X al lui Elon Musk (fostul Twitter), Reddit și chiar Threads al Instagram.

Trump Media avea deja o lună iunie proastă, iar apoi situația s-a înrăutățit și mai mult când compania a anunțat că Securities and Exchange Commission i-a aprobat declarația de înregistrare. Lumina verde din partea autorităților de reglementare deschide calea pentru investitorii mai vechi de a exercita garanțiile pe care le dețin în cadrul companiei pentru a cumpăra mai multe acțiuni.

Mișcarea a fost așteptată de mult timp și ar putea strânge aproape 250 de milioane de dolari pentru Trump Media - bani pe care compania îi poate folosi pentru a-și dezvolta platforma publicitară sau pentru a cumpăra o firmă mai mică.

"Astăzi marchează o altă piatră de hotar pentru Truth Social", a declarat marți directorul general al Trump Media, Devin Nunes. "Ne așteptăm să fim bine poziționați pentru a urmări energic streamingul TV, alte îmbunătățiri ale platformei și potențiale fuziuni și achiziții".

"Prețul acestor acțiuni meme este determinat de cerere și ofertă - lucru valabil pentru orice acțiune, dar cu atât mai mult atunci când o acțiune se tranzacționează atât de mult peste valoarea sa fundamentală", a declarat Ritter, profesor de finanțe.

O acțiune ”meme” este un titlu de capital care este a câștigat foarte multă popularitate pe platformele sociale dar care nu pot atinge așteptările financiare sau economice ale acționarilor.

Trump este acționarul dominant al companiei, deținând 114,75 milioane de acțiuni, sau aproape 65%. Acum, participația lui Trump, care nu poate fi vândută pe termen scurt, este evaluată la aproximativ 3,1 miliarde de dolari. Această valoare a scăzut de la 6 miliarde de dolari la 30 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reorganizare la ANOFM. Posturi şi cheltuieli tăiate

Ministerul Muncii a pus în transparenţă o Hotărâre de...

China domină piaţa autovehiculelor electrice din Rusia

China deţine supremaţia la capitolul vehicule electrice...

Mii de milionari fug din China. Va fi cel mai mare exod

În căutare de noi oportunități, regimuri fiscale...

Rovinieta poate fi cumpărată și prin Ghișeul.ro

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta începând de...

Charles Leclerc: De la Formula 1, la înghețată

Pilotul de Formula 1 Charles Leclerc lansează o gamă de...


pixel