Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a a coborât şi mai mult ratingul Turciei pentru datoria în monedă locală în categoria "junk", şi a confirmat ratingul în valută la "B plus", transmite Bloomberg.
În plus, perspectiva asociată ratingului Turciei este una negativă, ceea ce înseamnă că o nouă retrogradare este posibilă în perioada următoare.
S&P a coborât ratingul Turciei pentru datoria în monedă locală până la "B plus", adică cu patru trepte sub nivelul "investment grade" (-recomandat pentru investiţii-nr.), citând impactul creşterii preţurilor energiei în urma invadării Ucrainei de către Rusia.
Ratingul în valută al Turciei este la egalitate cu cel al Boliviei şi Bahreinului.
Citește și Criză alimentară. Avram Fițiu: România trebuie să vândă, dar nu grâu, ci făină
"Efectele negative ale conflictului militar ruso-ucrainean, inclusiv creşterea preţurilor alimentelor şi ale energiei, vor slăbi şi mai mult balanţa de plăţi a Turciei, deja slabă, şi vor exacerba creşterea preţurilor. Ne aşteptam ca în acest pe parcursul acestui an rata medie a inflaţiei să fie de 55%, cel mai ridicat în rândul tuturor statelor cărora S&P le acordă un rating suveran", se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.
În cadrul unui eveniment organizat recent, la Istanbul, de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului din România, preşedintele Consiliului de afaceri Turcia-România din cadrul DEIK, Omer Susli, a declarat că există un interes major în dezvoltarea relaţiilor comerciale cu România, astfel că valoarea anuală a schimburilor comerciale dintre România şi Turcia va depăşi 10 miliarde de dolari.
"Astfel, în întâlnirile anterioare acestui Forum, pe care le-am avut cu Excelenţa Sa, am stabilit ca valoarea anuală a schimburilor comerciale dintre România şi Turcia să depăşească 10 miliarde de dolari. În aceste context, rolul CCIR devine unul extrem de important, fiind cea mai importantă organizaţie din România de promovare a mediului de afaceri. Mai ales acum, când la graniţele ţărilor noastre se desfăşoară un conflict armat, este necesar un efort comun de redresare economică, cu accent pe asigurarea stabilităţii în Marea Neagră", a precizat Omer Susli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...