Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"(...) majoritatea actorilor acestei industrii sunt responsabili şi respectă legile şi reglementările în vigoare. Acestea au fost elaborate de Guvernul României împreună cu noi ca şi reprezentanţi ai industriei, sunt necesare şi trebuie obligatoriu respectate de toată lumea. Fără îndoială există şi excepţii, acestea se mediatizează, trezesc interesul opiniei publice şi reuşesc să păteze imaginea întregii industrii şi să afecteze încrederea clienţilor, a cetăţenilor şi a autorităţilor din această industrie (...). Cu ce însă nu putem să fim de acord, este stigmatizarea întregii industrii ca fiind iresponsabilă şi cauza principală pentru creşterea numărului de cazuri de contagiune cu SARS-COV 2 în România. Nu suntem în cunoştinţă de vreun caz de infectare în industria noastră şi nici nu avem ştiinţă despre focare cu geneza în interiorul breslei noastre", se precizează în comunicatul transmis de Alianţa Pentru Turism.
Asociaţia patronatelor din turism consideră că întreaga societate este responsabilă pentru combaterea pandemiei, nu doar companiile din sectorul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele.
"Întreaga societate românească este responsabilă pentru combaterea pandemiei, nicidecum doar HORECA. Noi ne asumăm problemele breslei, acţionăm responsabil, în general, şi abordăm direct pe cei care încalcă regulile, dar refuzăm să fim făcuţi ţapi ispăşitori dacă cifrele legate de pandemie cresc şi ne permitem să avertizăm că, în cazul în care ne vom reîntoarce la restricţii, această industrie, care a fost profund afectată, nu va mai avea ocazia revenirii, iar cei peste 400.000 de angajaţi vor îmbrăţişa soarta şomajului", se menţionează în comunicatul remis de APT.
Alianţa Pentru Turism susţine că patronatele din domeniu fac ele însele verificări în industria turistică, pentru a identifica şi a corecta companiile care nu respectă regulile de combatere a pandemiei.
EXPLOZIE totală. Economistul Câciu: GREȘEALĂ FATALĂ care îngroapă turismul românesc
"(...) am trecut la abordarea individuală, dar şi de grup a celor tentaţi să pună interesele personale înaintea celor de breaslă şi naţionale. Acolo unde aceste demersuri nu dau rezultate, apelăm la autorităţile statului să acţioneze punctual şi vigilent şi să ia măsuri drastice în măsura să descurajeze astfel de comportamente pe care şi noi le dezavuăm. Vom fi alături de eventualele iniţiative guvernamentale care vor defini mai clar sau mai profund unele reglementări de prevenţie împotriva SARS COV 2, ca unică soluţie pentru încetinirea răspândirii acestuia. Considerăm că acest demers este singurul care subliniază importanţa prevenţiei şi, de asemenea, susţine relansarea economiei", notează Alianţa Pentru Turism.
Asociaţia patronatelor din turism consideră că autorităţile statului au declanşat un val de controale în HoReCa, sub pretextul combaterii pandemiei, şi fac tot posibilul să dea amenzi firmelor din domeniu.
"Prin urmare, dezavuăm ideea şi discuţiile din spaţiul public care susţin reintroducerea unor restricţii în zona HORECA, care ar putea conduce chiar la închiderea localurilor în general. Sigur, cine nu respectă legea şi bunul simţ, ar trebui să fie drastic sancţionat, însă nicidecum nu se pot pune toţi actorii în aceeaşi oală. Reiterăm deschiderea şi sprijinul nostru pentru rafinarea şi detalierea prezentelor reglementări ca soluţie pentru prevenirea răspândirii virusului şi ca răspuns numărului crescut de cazuri. Susţinem cu tărie controale, acolo unde sunt indicii sau reclamaţii care conduc la încălcări de legi, însă nu putem fi de acord cu controale generale efectuate în echipe de control care provin de la 5-6 autorităţi şi care descind în diverse localuri căutând nu numai ireguralităţi legate de combaterea pandemiei ci dorind cu orice preţ amendarea unităţilor controlate. Vă rugăm să contribuiţi decisiv ca astfel de abuzuri, la umbra luptei cu pandemia, să înceteze. Vom susţine realizarea de controale şi aplicarea de măsuri ferme pentru cei care nu respectă reglementările privind combaterea răspândirii COVID 19, dar în egală măsură contăm pe bunele intenţii şi disponibilitatea autorităţilor pentru a ghida şi îndruma operatorii către o cât mai mare eficienţă în prevenţie", se precizează în comunicatul APT.
Alianţa Pentru Turism subliniază că şi alte sectoare economice sunt la fel de susceptibile de răspândirea coronavirusului.
"Considerăm de asemenea că autorităţile publice au responsabilitatea de a informa publicul şi mass-media cu privire la faptul că şi alte sectoare economice sunt cel puţin la fel de expuse şi deopotrivă pot constitui în aceeaşi măsură o sursă de răspândire rapidă a pandemiei, insistând pe implementarea măsurilor de protecţie şi în cazul acestora", potrivit apelului transmis de APT către Guvern.
Asociaţia patronală din turism solicită şi clienţilor să dea respecte măsurile de combatere a pandemiei.
"Cuvântul de încheiere dorim să îl adresăm turistului român, clientului oricărui local, pentru a atrage atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi avem o responsabilitiate individuală în lupta anti-pandemie. Respectarea reglementărilor nu poate cădea doar în sarcina antreprenorilor, clienţii sunt, în aceeaşi măsură, responsabili, iar pedepsele nu pot fi îndreptate doar către operatorii din HORECA, ci trebuie să privească, în aceeaşi măsură, şi pe beneficiarii acestor servicii. Suntem cu toţii în acelaşi joc, în aceeaşi horă cu numele HORECA. Haideţi să o jucăm aşa cum se cuvine. Doar împreună şi responsabil putem gestiona această situaţie", se încheie scrisoarea deschisă transmisă de Alianţa Pentru Turism.
Documentul este semnat de următoarele organizaţii membre ale APT: Asociaţia de Ecoturism din România, Asociaţia Incoming România, Asociaţia Lucrătorilor în Turism Infotripişti, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, Asociaţia de Management a Destinaţiei Iaşi şi regiunea Moldova, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, Asociaţia Restaurantelor din România, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Asociaţia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Bucuresti - Bucharest Convention & Visitors Bureau, Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Oradea şi Regiune, Asociaţia pentru Promovarea şi Devoltarea Turismului Prahova, Asociaţia Profesională a Ghizilor de Turism ProGuide, Asociaţia Profesioniştilor de Turism din Romania, Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România, Organizaţia Patronală Mamaia - Constanţa, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, Organizaţia Profesioniştilor din Turism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...