UE avertizează: Puteți PIERDE toți BANII investiți în criptomonede
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Care a fost explicația UE
Care a fost explicația UE
Mai multe instituții au amintit că pentru astfel de investiții nu există protecție și nici nu se pot cere despăgubiri. 

Consumatorii riscă să-şi piardă toţi banii investiţi în criptoactive şi ar putea cădea pradă escrocheriilor, au avertizat instituţiile UE de supervizare, transmite Reuters.

Potrivit unui comunicat comun publicat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), "consumatorii se confruntă cu posibilitatea extrem de reală de a-şi pierde toţi banii investiţi în cazul în care cumpără aceste active".

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate, deoarece a sporit numărul consumatorilor care cumpără 17.000 diferite criptoactive, inclusiv bitcoin şi ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, atrag atenţia instituţiile UE de supervizare.

"Consumatorii trebuie alertaţi în privinţa riscurilor reclamelor înşelătoare, inclusiv prin reţelele de socializare şi influenceri. În special consumatorii ar trebui să fie reticenţi faţă de promisiunile unor câştiguri rapide şi ridicate, mai ales cele care arată prea bine pentru a fi adevărate", susţin autorităţile UE.

De asemenea, consumatorii ar trebui să fie conştienţi de nivelul ridicat al consumului de energie pentru producerea unor criptoactive, care provoacă daune mediului, se arată în comunicat.

Citește și Să curgă bitcoini în Ucraina! Ce s-a gândit să facă Guvernul de la Kiev

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a promulgat o lege care face oficial legale criptomonedele în țara asediată și care va permite burselor de monede virtuale și ucrainene să funcționeze legal în Ucraina. Un act normativ considerat un pas vital pentru dezvoltarea unei piețe legale pentru activele virtuale în țară.

În plus, noua lege va crea, de asemenea, pentru prima dată, un cadru de reglementare pentru o piață criptografică deschisă în Ucraina.

"Semnarea acestei legi de către președinte este un alt pas important pentru a scoate din umbră sectorul criptografic și pentru a lansa o piață legală pentru activele virtuale în Ucraina", a declarat Ministerul pentru Transformare Digitală într-o declarație publicată miercuri pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel