Dilema UE privind securitatea energetică. Opțiunile Europei, limitate
Securitatea energetică a...
''Informaţiile privind ostilităţile din Nagorno-Karabah sunt sursa celor mai grave îngrijorări'', a indicat pe Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
''Acţiunile militare trebuie să înceteze, cât mai urgent, pentru a împiedica orice escaladare. O revenire imediată la negocieri, fără condiţii prealabile, este singura cale posibilă'', a adăugat el.
La rândul său, Franţa le-a cerut Armeniei şi Azerbaidjanului să pună capăt ostilităţilor şi să reia în cel mai scurt timp dialogul, după ce Erevanul a declarat duminică legea marţială în urma ciocnirilor cu forţele azere în regiunea Nagorno-Karabah.
'''Franţa este extrem de îngrijorată de confruntări'', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze Agnes bon der Muhll. Într-un comunicat al MAE francez se arată că Parisul, ''alături de partenerii săi rus şi american, îşi reiterează angajamentul faţă de ajungerea la o soluţie negociată şi durabilă a conflictului'' în regiunea Nagorno-Karabah, ''cu respectarea dreptului internaţional''.
Război în Nagorno-Karabakh A fost declarată legea marțială
În schimb, Turcia i-a cerut Armeniei să înceteze imediat acţiunile contra Azerbaidjanului care ''vor arunca regiunea în foc''.
''Cel mai mare obstacol pentru pace şi stabilitate în Caucaz este poziţia ostilă a Armeniei şi această ţară trebuie să renunţe imediat la această ostilitate care va trimite regiunea în foc'', a declarat duminică ministrul apărării turc, Hulusi Akar. El a adăugat că
Ankara va susţine Azerbaidjanul cu ''toate resursele sale''.
Armenia a declarat duminică legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabah cu Azerbaidjanul.
Erevanul susţine că Azerbaidjanul a comis un atac aerian şi de artilerie asupra regiunii Nagorno-Karabah, în timp ce partea azeră afirmă că nu a făcut altceva decât să răspundă la o agresiune a forţelor armene, care - potrivit autorităţilor de la Baku - au lansat atacuri ''deliberate şi ţintite'' de-a lungul liniei frontului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Securitatea energetică a...
Groupama și CEC Bank marchează...
Calendarul fiscal al lunii...
Prețul cuprului la Londra a...
Ceea ce părea absolut imposibil...
Pe fondul tensiunilor din Myanmar, al patrulea...
Mircea Coşea revine cu o nouă...
Veşti bune pentru cei care au investit în titlurile de...
Statul român, mai bogat pe...
Începând din octombrie 2022, compania Berkshire...
Cinci subiecte esențiale pentru...
Piețele financiare sunt conduse, în egală măsură, de...
Bulgaria lasă România în urmă...
Un val de ger năpraznic a lovit Turcia între 10 și 12...
Retailerul de fast fashion Shein a primit aprobarea...
PFA-urile, Întreprinderile...
Începând cu 2025, Guvernul...
Debitul fluviului Dunărea la...
Startup-ul norvegian 1X vrea să...
Pensia socială, cunoscută...
Hidroelectrica alocă 95...
Germania riscă recesiunea...
Masa de Paște din 2025 costă,...
Atac devastator la Sumî unde un...