Planul premierului britanic, Boris Johnson, se concentrează în special pe prevenirea unor controale mai dure la frontiera dintre Republica Irlandei (parte a Uniunii Europene) și Irlanda de Nord (parte a Marii Britanii) după Brexit.
Johnson a catalogat anterior supranumitul mecanism de „backstop” drept „anti-democrat”, susținând că nu oferă Marii Britanii „o variantă unilaterală” de a ieși din UE.
Angela Merkel: Europa are partea ei de vină pentru situația din economii lumii
Propunerea premierul de la Londra include:
- Respectarea acordului de la Belfast
- Angajamentul în colaborarea dintre Marea Britanie și Irlanda
- Crearea unei zone de reglementare a tuturor părților Irlandei, care să acopere toate mărfurile, inclusiv produsele agro-alimentare
- Oferirea executivului de la Londra și adunării din Irlanda de Nord oportunitatea de a aviza noile condiții de reglementare, înainte de intrarea lor în vigoare
- Irlanda de Nord va face parte integral din teritoriul vamal al Marii Britanii, și nu cel al UE, după încheierea perioadei de tranziție, potrivit site-ului The Guardian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proiectele de acte normative...
Bursa revine pe verde:...
Revolut, amendată cu 3,5...
Banca Națională a României a publicat cursul leului,...
Simona Bucura-Oprescu a vorbit,...
Iar ceea ce determină Beijingul...
Taxa clawback, un mecanism...
Așa ceva nu s-a mai văzut în ultimele două decenii.
Lideri financiari americani se...