Într-un studiu publicat online pe 2 decembrie în revista Science, cercetătorii de la Institutul de Științe Biomedicale din cadrul Universității de Stat din Georgia raportează un nou candidat. Medicamentul analog ribonucleozidic , 4'-fluorouridina (4'-FlU), arată că are o activitate antivirală puternică împotriva SARS-CoV-2, RSV și a altor virusuri respiratorii cu ARN în culturi celulare, organoizi umani și diferite modele animale, atunci când este administrat pe cale orală o dată pe zi.
"Din punct de vedere mecanic, arătăm că 4'-FlU face parte dintr-o clasă diferită de molnupiravir, care este în prezent luat în considerare pentru aprobarea reglementărilor", a declarat Dr. Richard Plemper, autorul principal al studiului, profesor universitar distins și director al Centrului pentru cercetare antivirală translațională de la Georgia State. "4'-FlU nu acționează ca un mutagene, ci induce terminarea polimerazei virale, întrerupând replicarea genomului viral. Există o nevoie urgentă de a extinde arsenalul terapeutic împotriva SARS-CoV-2, iar 4'-FlU promite să devină o armă puternică."
Citește și: COVID-19. Două pastile care ar putea schimba cursul pandemiei
În cadrul studiului, 4'-FlU a fost testat împotriva diferitelor variante SARS-CoV-2 care prezintă motive de îngrijorare la dihori, un model important pentru testarea medicamentelor, și împotriva virusului sincițial respirator la șoareci. Cercetătorii au constatat că acest medicament a blocat puternic replicarea SARS-CoV-2, inclusiv a variantelor gamma și delta la dihor și a suprimat în mod eficient încărcătura RSV în plămânii șoarecilor.
"Suntem încântați de faptul că 4'-FlU este singurul candidat antiviral disponibil pe cale orală dezvoltat în prezent împotriva SARS-CoV-2 care este activ atunci când este administrat o singură dată pe zi", a declarat Dr. Julien Sourimant, primul autor al studiului și cercetător în laboratorul Dr. Plemper din cadrul Institutului de Științe Biomedicale, "ceea ce ar trebui să fie un atu major în asigurarea respectării tratamentului în ambulatoriu".
Această cercetare privind 4'-FlU a apărut în urma unei colaborări a echipei de la Georgia State University cu cercetători de la Emory University și de la Texas Biomedical Research Institute. Studiul a fost finanțat prin granturi pentru servicii de sănătate publică de la National Institutes of Health/National Institute of Allergy and Infectious Diseases către Georgia State University.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...