Un Dorel neamț a lăsat Berlinul în beznă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Muncitorul vinovat lucra la consolidarea unui pod
Muncitorul vinovat lucra la consolidarea unui pod
Un muncitor de pe un șantier din Berlin a tăiat din greșeală o legătură electrică care asigura alimentarea cartierului Koepenick. Ca să repare ce a stricat muncitorul, firma locală de electricitate va avea nevoie de mai bine de 24 de ore. Berlinezii din Koepenick au petrecut deja o noapte în frig și întuneric, estimările fiind că abia în jurul orei 15.00, reparațiile vor fi finalizate.

Au fost afectate peste 30.000 de locuinţe şi 2.000 de companii. Şcolile şi grădiniţele din zona respectivă au fost închise miercuri. Pentru un spital a fost instalată o sursă suplimentară de alimentare independentă, iar unii pacienţi au fost transferaţi. Multe clădiri au nevoie de electricitate pentru încălzire, deşi vremea a fost săptămâna aceasta relativ caldă pentru februarie, transmite DPA.

Pe lângă aceste probleme, în cartier nu funcţionau nici telefoanele fixe, nici cele mobile. Poliţia a desfăşurat efective suplimentare pe străzile rămase în întuneric, pentru a păstra ordinea. O parte din semafoare erau stinse, iar circulaţia tramvaielor a fost întreruptă.

Citește și: RADET vrea să golească buzunarele bucureștenilor. Ce intenții are

Un reprezentant al firmei Vatenfall a declarat, în timp ce se lucra pentru remedierea avariei, că "este o muncă dificilă, care pur şi simplu va dura ceva timp. De aceea pana durează semnificativ mai mult decât întreruperile anterioare ale alimentării cu energie". Se estimează că abia în cursul acestei după-amiezi, zonele afectate vor avea din nou curent. Folosirea energiei electrice pentru încălzire va fi posibilă însă doar în 5000 de reşedinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel