Un expert IT a aruncat la groapa de gunoi 8.000 de Bitcoins, din greșeală
Autor: Antonia Popescu | 06 aug 2022, 14:02
Un expert IT a aruncat la groapa de gunoi 8.000 de Bitcoins, din greșeală
Un expert IT a aruncat la groapa de gunoi 8.000 de Bitcoins, din greșeală
James Howells, în vârstă de 37 de ani, susține că și-a aruncat din greșeală cei 8.000 de Bitcoins la groapa de gunoi după ce a încurcat două hard disk-uri identice la locuința sa din Newport, Țara Galilor, în 2009.

Și, în ciuda faptului că piesa tehnologică de mărimea unei cărți de credit se află printre cele 110.000 de tone de gunoi care au fost aruncate în iarbă, el și-a dedicat viața pentru a o găsi.

"De patru ori am fost la ei și de patru ori am fost ignorat", a spus el despre Consiliul Local din Newport, într-o discuție cu Daily Mail. "Nu au fost deloc cooperanți".

"Mulți oameni au aruncat din greșeală ceva ce nu au vrut să arunce", a adăugat James. "Diferența este că eu sunt singurul în cazul în care s-a dovedit a fi o greșeală de 400 de milioane de lire sterline."

El a cumpărat moneda în 2009, când aceasta era aproape fără valoare - dar valoarea a crescut de atunci, înainte de a scădea ușor. În noiembrie, valoarea era de 459 milioane de lire sterline.

Acum vrea să cheltuiască 11 milioane de lire sterline pentru a angaja o firmă folosită anterior de geniștii de la NASA și să folosească câini roboți pentru a recupera averea.

James a declarat pentru Times: "Aceasta este cea mai profesionistă operațiune pe care am pus-o la cale. Este o propunere serioasă, suntem capabili să ducem la bun sfârșit această sarcină la un standard foarte ridicat".

"Câinii" firmei de inteligență artificială Ontrack au fost folosiți anterior pentru a recupera un hard-disk de la dezastrul navetei spațiale Columbia din 2003.

Experții firmei cred că până la 90% din averea Bitcoin poate fi recuperată.

În cazul în care cascadoria funcționează, James spune că va transforma depozitul de deșeuri din Newport, Gwent, într-o fermă solară cu turbine eoliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe