Un proiect NEBUN pentru New York! Manhattan-ul va fi altfel
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ce propune un profesor universitar
Ce propune un profesor universitar
Dacă proiectul, în curs de derulare, ce-și propune să câștige, în Monaco, încă șase hectare de teren din zona de mare, este catalogat drept titanic, cum ar putea fi calificată ideea economistului Jason Barr pentru New York?

Acest profesor de la Universitatea Rutgers (statul New Jersey), autor al unei cărți despre zgârie-norii newyorkezi, estimează că, pentru a rezolva două dintre cele mai mari dintre actualele probleme ale New York-uluit, teritoriul Manhattan-ului ar trebui ”mărit” cu 1.760 de acri, adică 7 kilometri pătrați. Prin comparație, Principatul se extinde cu 0,06 kilometri pătrați, un proiect estimat la două miliarde de euro.

Acestea fiind spuse, proiectul pe care profesorul Barr îl susține prin toate mijloacele, prezintă câteva aspecte atractive. Ideea lui presupune remodelarea zonei de sud a Manhattan-ului, crearea a 180.000 de locuințe noi, de la vile până la blocuri înalte, și găzduirea a 250.000 de locuitori.

Ar fi un răspuns la deficitul acut de locuințe la prețuri accesibile, dar și o șansă de a pune în practică măsurile necesare pentru a proteja orașul de o creștere a nivelului mării mult peste cotele existente. Să nu uităm că New Yorkul se numără printre cele mai expuse orașe la un astfel de pericol, cât se poate de real dacă procesul de încălzire globală va continua în ritmul actual.

Prin urmare, profesorul Barr sugerează realizarea unui dig înalțat, care să apere Manhattan-ul de furia apelor. În plus, această zonă ar putea beneficia de parcuri noi, care ar fi foarte utile pentru protecția biodiversității din New York.

New Mannahatta

Acest nou cartier, care s-ar numi New Mannahatta (cu referire la numele indian al acestui teritoriu, de la care provine și Manhattan), ar fi mai mare și mai populat decât Upper West Side (dar cu aceeași densitate). Noua zonă s-ar întinde până în portul New York, mult dincolo de Statuia Libertății și ar include Governors Island, scrie cotidianul francez Le Figaro. 

Citește și Un castel francez concurează cu vilele californiene FOTO

Citește și Așa ceva numai chinezii pot inventa! Se mai stă și la coadă FOTO

În ciuda aspectului titanic al unui astfel de proiect, Jason Barr subliniază faptul că inițiativele de această amploare sunt necesare pentru a face față provocărilor de mâine. El ne amintește că, de fapt, el nu propune nimic fantastic, astfel de măsuri fiind deja aplicate în Olanda de secole și că Manhattan a fost deja mărit în acest fel în mai multe rânduri. 

Potrivit acestuia, operațiunea ar putea fi chiar finanțată, având în vedere prețurile imobilelor, crearea de valoare depășind costul lucrărilor. Acest lucru nu-i împiedică pe adversari să rânjească. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel