Un român a câștigat aproximativ 85 milioane de lei pe Bursa de la București
Autor: Matei Ion | 10 iun, 12:46
Bursa de Valori București
Bursa de Valori București
Numărul contrinuabililor persoane fizice care au obţinut venituri din transferul titlurilor de valoare şi alte operaţiuni se ridică la ora actuală în România la 33.156.

Cel mai mare impozit plătit de o persoană fizică pentru tranzacţiile bursiere realizate în anul 2020, atât cele pe cont propriu la Bursa de la Bucureşti sau pe alte burse, cât şi cele prin intermediul fondurilor mutuale, a fost de 8,45 milioane de lei, anunță Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Cu alte cuvinte, raportat la impozitul de 10% pentru câştigurile de pe piaţa de capital, un investitor persoană fizică a reuşit ca în anul 2020 să obţină un profit net, respectiv diferenţa dintre câştigurile şi pierderile din portofoliu, de aproape 85 milioane de lei (17,4 mil. euro).

Orice investitor care în 2020 a realizat venituri din tranzacţii bursiere mai mari de 26.760 de lei, adică echivalentul a 12 salarii minime la nivel naţional în anul pandemiei, a avut la dispoziţie până pe 25 mai 2021 pentru a completa, trimite şi plăti impozitul prin Declaraţia Unică.

Euforie pe bursele lumii. Unda de entuziasm ajunge și la BVB

G Ad:

Cei care nu au transmis Declaraţia Unică riscă amenzi de la 50 lei la 500 lei şi plata unor dobânzi şi penalităţi. Pe de altă parte ceilalţi investitori cu venituri sub plafonul de 26.760 nu au trebuit să plătească impozit.

Circa 33.160 de persoane fizice au plătit impozite de 202 mil. lei pe baza tranzacţiilor bursiere din anul 2020, ceea ce înseamnă că, aplicat impozitării de 10% pe profit, aceşti investitori au făcut 2 mld. lei profit în anul pandemiei.

Numărul de contribuabili persoane fizice care au obţinut venituri din transferul titlurilor de valoare şi alte operaţiuni - 33.156. Valoarea impozitului pe venitul aferent acestor declaraţii unice înregistrate de către contribuabilii care au obţinut venituri din transferul titlurilor de valoare şi alte operaţiuni - 201,94 mil. lei.

Circa 71.000 de investitori sunt în ringul bursier de la Bucureşti în timp ce 386.000 investitori sunt clienţi ai fondurilor mutuale din România.

Ştiri Recomandate

Daniel Dăianu desființează mitul criptomonedelor

Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative...

Solstițiul de vară 2021. Cât durează cea mai lungă zi din an

Mâine, pe 21 iunie are loc Solstițiul de vară sau Ziua...

Al treilea COD ROȘU. Noi zone, lovite de ploi torențiale

ANM a emis o nouă avertizare de tip nowcasting, valabilă...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro