Un startup israelian dezvoltă un vehicul zburător personal VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Se dorește ca vehicului să intre în circuit în anul 2024
Se dorește ca vehicului să intre în circuit în anul 2024
Vehiculul AIR, care ar trebui să fie disponibil spre comercializare până la sfârșitul anului 2024, va fi capabil să transporte două persoane pe o distanță de 160 km.

Un vehicul electric fabricat în Israel, conceput pentru a transporta pasageri pe distanțe relativ scurte pe străzile aglomerate de trafic, a efectuat primul său zbor fără pilot. Un pas important în realizarea proiectului, o reușită care face și mai credibilă promisiunea dezvoltatorilor ca mașina lor să ajungă pe piață în următorii doi ani, a declarat creatorul aparatului pentru agenția Reuters.

La prima vedere, călătoria de testare nu pare ieșită din comun, având în vedere progresele uriașe ale tehnologiei dronelor. Este o aeronavă cu motor care se ridică vertical de la sol, înainte de a porni la drum.

Nava, dezvoltată de start-up-ul israelian AIR, va fi capabilă să transporte două persoane - un operator și un pasager - pe o distanță de până la 160 km, potrivit companiei. AIR și mulți concurenți din întreaga lume pariază că acest tip de călătorie va deveni în cele din urmă un lucru obișnuit.

"Aceasta este o etapă importantă", a declarat Rani Plaut, CEO și co-fondator. "Am trecut astăzi la zborul avansat, ceea ce ne aduce mai aproape de visul nostru de a produce în masă AIR ONE."

Mai sunt încă multe obstacole semnificative de depășit înainte ca oamenii să poată spera să zboare prin orașe cu astfel de vehicule mici, inclusiv pe reglementările și comercializarea tehnologiei.

Următoarea fază de testare a AIR va fi cu un pasager la bord, a declarat Rani Plaut, care speră ca avionul său electric cu decolare și aterizare verticală să ajungă pe piață până la sfârșitul anului 2024, la un preț de pornire de 150.000 de dolari. Viteza medie a acestei mașini zburătoare va fi de 160 km/h și va putea zbura la o altitudine de 366 m, a precizat Rani Plaut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel