Ungaria spune că George Soros a finanțat raportul Comisiei Europene
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
George Soros
George Soros
Ministrul ungar al justiţiei a numit raportul Comisiei Europene privind statul de drept în 2020, unul absurd şi nefondat.

”Raportul Comisiei Europene privind statul de drept în 2020, publicat astăzi, este absurd şi nefondat, astfel că nu poate servi drept bază pentru nicio dezbatere privind statul de drept în Uniunea Europeană”, scrie Judit Varga, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook. ”Conceptul şi metodologia raportului sunt greşite, sursele sunt unele neechitabile, iar conţinutul, nefondat”, a adăugat oficialul citat de MTI.

”Este inacceptabil faptul că raportul a fost scris, de fapt, de organizaţii care fac parte dintr-o reţea internaţională care duc o campanie politică coordonată împotriva Ungariei şi care este finanţată central”, a spus Judit Varga. Ministrul a subliniat faptul că din cele 12 organizaţiile neguvernamentale care au întocmit raportul, 11 au primit, în ultimii ani, sprijin financiar de la Fundaţia pentru o Societate Deschisă, afiliată lui George Soros.

Judit Varga a subliniat că Ungaria este unul dintre puţinele state membre în care în mass media, în dezbaterile ideologice şi în opinia publică există pluralism adevărat. Spre deosebire de mass-media din Europa de Vest, dominată în mare parte de canalele de presă de stânga şi liberale, în Ungaria la public ajung şi opinii conservatoare şi creştin-democrate, a adăugat ministrul.

George Soros: UE ar putea să nu supravieţuiască provocărilor

Constituţia şi sistemul de stat din Ungaria se bazează pe statul de drept, iar protejarea identităţii constituţionale a Ungariei este de datoria tuturor organelor de stat, a continuat Varga.

”O analiză obiectivă şi imparţială a tuturor informaţiilor de încredere cu privire la situaţia din Ungaria nu poate conduce decât la concluzia că valorile fundamentale ale Uniunii Europene sunt respectate în Ungaria şi că există stat de drept”, a rezumat ministrul, în postarea sa de pe Facebook.

Deşi în multe dintre statele membre ale UE, statul de drept se bucură de protecţie prin legislaţie strictă, provocările cu care se confruntă libertatea presei şi a justiţiei reprezintă, în multe ţări, un pericol grav pentru respectarea normelor democratice, a spus Vera Jourová, vicepreşedintele responsabil pentru valori şi transparenţă al Comisiei Europene, la Bruxelles, atunci când a prezentat primul raport cu privire la statul de drept, realizat de organizaţia din care face parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...


pixel