Ungaria spune că George Soros a finanțat raportul Comisiei Europene

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
George Soros
George Soros
Ministrul ungar al justiţiei a numit raportul Comisiei Europene privind statul de drept în 2020, unul absurd şi nefondat.

”Raportul Comisiei Europene privind statul de drept în 2020, publicat astăzi, este absurd şi nefondat, astfel că nu poate servi drept bază pentru nicio dezbatere privind statul de drept în Uniunea Europeană”, scrie Judit Varga, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook. ”Conceptul şi metodologia raportului sunt greşite, sursele sunt unele neechitabile, iar conţinutul, nefondat”, a adăugat oficialul citat de MTI.

”Este inacceptabil faptul că raportul a fost scris, de fapt, de organizaţii care fac parte dintr-o reţea internaţională care duc o campanie politică coordonată împotriva Ungariei şi care este finanţată central”, a spus Judit Varga. Ministrul a subliniat faptul că din cele 12 organizaţiile neguvernamentale care au întocmit raportul, 11 au primit, în ultimii ani, sprijin financiar de la Fundaţia pentru o Societate Deschisă, afiliată lui George Soros.

Judit Varga a subliniat că Ungaria este unul dintre puţinele state membre în care în mass media, în dezbaterile ideologice şi în opinia publică există pluralism adevărat. Spre deosebire de mass-media din Europa de Vest, dominată în mare parte de canalele de presă de stânga şi liberale, în Ungaria la public ajung şi opinii conservatoare şi creştin-democrate, a adăugat ministrul.

George Soros: UE ar putea să nu supravieţuiască provocărilor

Constituţia şi sistemul de stat din Ungaria se bazează pe statul de drept, iar protejarea identităţii constituţionale a Ungariei este de datoria tuturor organelor de stat, a continuat Varga.

”O analiză obiectivă şi imparţială a tuturor informaţiilor de încredere cu privire la situaţia din Ungaria nu poate conduce decât la concluzia că valorile fundamentale ale Uniunii Europene sunt respectate în Ungaria şi că există stat de drept”, a rezumat ministrul, în postarea sa de pe Facebook.

Deşi în multe dintre statele membre ale UE, statul de drept se bucură de protecţie prin legislaţie strictă, provocările cu care se confruntă libertatea presei şi a justiţiei reprezintă, în multe ţări, un pericol grav pentru respectarea normelor democratice, a spus Vera Jourová, vicepreşedintele responsabil pentru valori şi transparenţă al Comisiei Europene, la Bruxelles, atunci când a prezentat primul raport cu privire la statul de drept, realizat de organizaţia din care face parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Foto: Freepik.com
Eolian
Canalul de Suez / FOTO: Wikipedia

Egiptenii așteaptă ca navele să revină pe Canalul de Suez

Traficul pe această cale maritimă egipteană a cunoscut o...

Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă

pixel