Universitățile britanice ar putea eșua pe fondul lipsei studenților străini

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cambridge / sursa foto: Pexels.com / Jakub Pabis
Cambridge / sursa foto: Pexels.com / Jakub Pabis
Universitățile din Marea Britanie sunt amenințate de lipsa tot mai mare a studenților străini, după ce guvernul britanic a impus anumite legi pentru limitarea migrației.

Marea Britanie ar trebui să evite să restricționeze în continuare numărul de studenți veniți din afara țării, după ce înscrierile studenților străini pentru anul trecut au scăzut drastic.

Nivelurile ridicate de migrație legală au dominat mult timp discursul politic al Marii Britanii și au fost unul dintre principalele motive pentru referendumul privind Brexit-ul din 2016.

După ce a încercat să limiteze intrarea în Marea Britanie a personalului de îngrijire și a lucrătorilor cu salarii mici, guvernul premierului Rishi Sunak a încercat să reducă numărul de studenți care vin în Marea Britanie, împiedicând inclusiv unii studenți postuniversitari să aducă membri ai familiei.

Comitetul consultativ privind migrația, un organism independent care oferă consiliere guvernului, a declarat că numărul studenților postuniversitari internaționali cu credite pentru studii la universitățile britanice în luna septembrie a acestui an a scăzut cu 63%, comparativ cu anul precedent, după ce guvernul a impus restricții privind vizele pentru educație.

Un purtător de cuvânt al lui Sunak a subliniat îngrijorările legate de acest program, subliniind că peste 40% dintre studenții internaționali care folosesc această oportunitate fie nu lucrează, fie câștigă sub 15.000 de lire sterline (18.834 de dolari) pe an după absolvire.

Comitetul consultativ privind migrația a constatat că nu există dovezi de abuzuri pe scară largă în acest context. Studenții din patru țări - India, Nigeria, China și Pakistan - reprezintă 70% din vizele pentru absolvenți.

Raportul a avertizat că noi restricții asupra așa-numitei rute a absolvenților, care le permite studenților străini să lucreze în Marea Britanie timp de până la doi ani după absolvire, ar duce la pierderea de locuri de muncă, la închiderea cursurilor și la riscul ca "unele instituții să eșueze".

Marea Britanie se mândrește cu unele dintre cele mai faimoase și mai căutate universități din lume, de la Oxford și Cambridge la Imperial College din Londra. Liderii din mediul de afaceri susțin că acestea stimulează inovarea, sporesc creativitatea și oferă o formă de putere de influență, deoarece mulți lideri mondiali au studiat la colegii britanice.

Guvernul a comandat această revizuire după ce a fost îngrijorat de faptul că se abuzează de viza pentru absolvenți. Unii politicieni britanici s-au plâns de faptul că unii studenți solicită vize și apoi cer azil sau depășesc perioada de ședere.

Esther McVey, un ministru din cabinetul lui Sunak, a declarat luni că unele universități britanice "vând imigrație studenților internaționali mai degrabă decât educație".

Confederația Industrială Britanică, CBI, a declarat că universitățile britanice reprezintă unul dintre cele mai mari succese ale țării în materie de exporturi, iar în condițiile în care Comitetul consultativ pentru migrație a declarat că nu se abuzează de sistem, "este timpul să punem viitorul său dincolo de orice îndoială și să punem capăt acestei perioade de speculații dăunătoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Foto: Freepik.com
Eolian
Canalul de Suez / FOTO: Wikipedia

Egiptenii așteaptă ca navele să revină pe Canalul de Suez

Traficul pe această cale maritimă egipteană a cunoscut o...

Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă

pixel