Unui procent de 10% din gameri le-a fost furată identitatea

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Coreea de Nord a încercat să FURE tehnologia vaccinului COVID-19. Află CUM
Coreea de Nord a încercat să FURE tehnologia vaccinului COVID-19. Află CUM
Peste 10% dintre gameri au trecut prin situația de a li se fura ID-ul - ceea ce ar putea valora până la 347 miliarde de dolari la nivel global. Aproape o cincime (19%) au fost hărțuiți în timpul jocurilor.

Conform unei cercetări Kaspersky, realizată în noiembrie 2020, potrivit celor 5.031 de gameri chestionați în 17 țări, aproape o cincime (19%) au fost hărțuiți în timpul jocurilor.

Această tendință îngrijorătoare este și mai răspândită în Rusia (44%), Arabia Saudită (27%), Turcia (28%) și SUA (27%).

O treime (33%) dintre gameri au suferit de pe urma escrocheriilor online. Toate acestea combinate provoacă stres și anxietate pentru 31% dintre respondenți. Acest lucru este dezamăgitor, deoarece ameliorarea stresului este pentru majoritatea dintre ei (62%) unul dintre motivele principale pentru care aleg să se joace, alături de adrenalină (62%) și relațiile de prietenie (46%).

„Când joci, este important să iei în considerare de la bun început modul în care poți evita sau gestiona cel mai bine agresorii, escrocii și hackerii. Acționând în timp util, poți scăpa de aceste frici și te poți concentra asupra bucuriei jocului”, spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Kaspersky propune șapte modalități de a vă ajuta să fiți cât mai sigur în timp ce jucați online:

1. Cumpărați din surse oficiale: Cumpărați întotdeauna jocuri pentru computer fie de pe platforme cunoscute precum Steam și GOG, fie de pe site-urile oficiale ale dezvoltatorilor.

Serviciile Google au picat în toată lumea

2. Economisiți inteligent: Magazinele oficiale oferă adesea reduceri uimitoare sau chiar jocuri gratuite. Dar multe oferte primite pe e-mail pot fi înșelătorii - accesați site-ul dezvoltatorului sau al magazinului pentru a vedea dacă reducerea este menționată și acolo - dacă nu, nu este reală.

3. Verificați politica de returnare: Înainte de a cumpăra, verificați regulile magazinului în ceea ce privește returnarea unui joc care nu vă place sau care nu funcționează pe computerul dumneavoastră.

4. Folosiți un card dedicat pentru cumpărături online: În loc să conectați un card care are toate economiile dumneavoastră, obțineți un card de debit pentru cumpărături online și încărcați-l când e cazul, cu ce sume aveți nevoie. În acest fel, chiar dacă hackerii obțin acces la unul dintre site-urile pe care îl utilizați, nu vor primi ceea ce își doresc.

5. Folosiți o conexiune sigură: Vă recomandăm să vă conectați la magazinele online numai de acasă - să vă asigurați în mod corespunzător rețeaua de acasă și să utilizați produse precum Kaspersky VPN Secure Connection.

6. Protejați-vă conturile: Protejați-vă contul pe Steam și Battle.net și pe orice profil de pe rețelele sociale pe care îl utilizați pentru a vă conecta la magazinele de jocuri (dar nu utilizați conturile personale pentru a vă conecta în altă parte).

7. Protejați-vă dispozitivele: Computerele, smartphone-urile și tabletele pe care le folosiți pentru jocuri au și ele nevoie de protecție. O soluție de încredere, cum ar fi Kaspersky Security Cloud, blochează site-urile și programele malware, trimite alerte când apar probleme de securitate și, contrar concepției populare greșite, nu afectează în niciun fel jocul. Modul Gaming pe care îl veți găsi în soluțiile moderne de securitate se activează automat atunci când jucați în modul full-screen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Christel SCHALDEMOSE
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
ANAF / Foto: DCBusiness
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență

pixel