Turiștii britanici dau năvală în România. A crescut de șase ori numărul lor în ultimii zece ani
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Turisti
Turisti
Turiștii britanici vin în număr din ce în ce mai mare în România, atrași de peisaje dar și de prețurile mici la mâncare și băutură.

România a înregistrat cea mare creştere a numărului de turişti britanici. Între 2007 şi 2017, numărul cturiștilor din Marea Britanie care au vizitat România a crescut cu 638%, consemnează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.  

On The Go Tours, companie de turism, a analizat datele prezentate de Organizaţia Mondială a Turismului, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, în raportul său pe 2018 care evidenţiază faptul că România este destinaţia de vacanţă care a înregistrat cea mai mare creştere în ceea ce priveşte numărul de turişti britanici, relatează site-ul specializat în ghiduri de călătorie.

O altă țară din Est este pe locul doi, Lituania având o creștere de 187%, fiind urmată de Mexic (145%). Pe locurile patru şi cinci se află Ungaria şi respectiv Emiratele Arabe Unite, urmate de Polonia, Portugalia, Danemarca, Nigeria şi Maroc.

Turiștii britanici apreciază în special peisajele din natură, foarte diferite de ceea ce văd în Marea Britanie, ospitalitatea oamenilor dar și costurile reduse ale produselor de bază.

Citește și:Câți turiști încap în Delta Dunării? Studiu de impact

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel