Fabrica Continental din Sibiu este cea mai mare din Zona Industrială Vest a municipiului, cu 4.500 de angajaţi. Deşi şi-a restrâns activitatea în această perioadă, fabrica a continuat să angajeze oameni şi nu a disponibilizat pe nimeni. "Angajările continuă. Căutăm atât ingineri, programatori, cât şi tehnicieni specializaţi în instalaţii, electrotehnică şi chiar recrutăm pentru o brigadă de pompieri a Continental Sibiu. Bineînţeles, procesul de recrutare a fost adaptat circumstanţelor şi interviurile se desfăşoară strict online", a explicat Alice Nistor.
Potrivit sursei citate, fabrica de la Sibiu nu a întrerupt complet producţia în ultimele două luni şi îşi va relua activitatea la capacitate maximă, începând de luni, 11 mai. Numai în ultimele două săptămâni unii angajaţi şi-au luat concediu, iar alţii au fost trimişi în şomaj tehnic.
Continental este una din puţinele fabrici din Sibiu care îşi testează angajaţii de COVID-19, aşa cum sunt testaţi pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Testele de COVID-19 sunt o măsură suplimentară de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Tot în această fabrică, fiecare angajat este verificat dacă poartă corect masca de protecţie.
Citește și Industria elevețiană a ceasurilor, amenințată de concedieri masive
"Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaţilor care sunt mai expuşi unor situaţii posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc, costurile fiind suportate integral de Reţeaua Privată de Sănătate 'Regina Maria' şi Continental. În plus, ne-am alăturat campaniei de testare serologică în masă desfăşurată de Reţeaua Privată de Sănătate 'Regina Maria', prin care toţi angajaţii Continental se vor putea testa. Este vorba de teste serologice prin metoda imunoenzimatică care măsoară nivelul anticorpilor IgM şi IgG produşi de organism atunci când este expus la infecţia COVID-19. Continental suportă parţial costurile campaniei", a mai precizat Alice Nistor.
Potrivit sursei citate, la Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unităţi electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...