Vacanțele de sărbători vor fi mai scumpe

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Stațiune de schi
Stațiune de schi
Sărbătorile de iarnă petrecute în staţiunea Colibiţa, la poalele Munţilor Călimani, îi costă anul acesta pe turişti cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Turism în Bistriţa-Năsăud", Răzvan Cerceja.

Dacă pentru Revelion nu mai sunt locuri libere în hoteluri, ci doar la unele pensiuni care nu oferă şi masă, pentru Crăciun există încă oferte disponibile, care pornesc de la 100 euro de persoană pe noapte şi pot ajunge până la 140 de euro, cu două sau trei mese incluse.

"Preponderent, turiştii aleg Valea Bârgăului, prin cele două componente importante ale turismului, Colibiţa şi Tihuţa. Faţă de anul trecut, preţurile au crescut cu 15-20% minimum. Vă dau ca exemplu, un pachet în Colibiţa, pe perioada Crăciunului, 24-27 decembrie, trei nopţi de cazare - 245 de euro de persoană, cu demipensiune, la patru stele. Sau tot pentru Crăciun, pachet de persoană pentru două nopţi - 1.361 de lei, cu pensiune completă Asta e în zona de hotel, pentru că în zona de pensiuni sunt preţuri şi mai OK: undeva la 100-150 de euro se duce pe persoană, tot cu demipensiune. Pentru Revelion nu mai sunt oferte, sunt deja date, chiar înainte de a se oferta", a declarat Cerceja pentru AGERPRES.

Ofertele pentru Crăciun includ cină cu produse tradiţionale, prânz individual, colindători, surprize pentru cei mici sub brad, plimbări cu căruţa sau sania, în funcţie de condiţiile meteo, la care se adaugă acces la zona de piscină şi spa.

Pentru Revelion, singurele oferte rămase disponibile sunt ale unor pensiuni care oferă doar cazare şi care se închiriază, de obicei, integral, preţurile variind între 200 şi 300 de lei de persoană, pe noapte.

Directorul ADI "Turism în Bistriţa-Năsăud" a menţionat că, pentru cei care doresc o vacanţă activă, zonele Colibiţa şi Tihuţa sunt accesibile pentru drumeţii şi schi de tură, iar punctele gastronomice sunt locuri în care turiştii pot gusta preparate locale după reţete vechi.

Potrivit lui Răzvan Cerceja, de la declararea sa ca staţiune turistică de interes local, în 2017, Colibiţa a ajuns să aibă peste 760 de locuri de cazare clasificate şi alte câteva sute în curs de clasificare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Trezorerie
O femeie se uită nemulțumită la telefonul său / Foto: Freepik
Manager lucrează la calculator / Foto: Freepik
Cosmin Marinescu
Freepik.com
Peter Thiel / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Leonardo Badea Prim-viceguvernator BNR
Tren nou in Gara de Nord

Se scumpesc biletele de tren

 Biletele de tren se vor scumpi odată cu intrarea în vigoare a noului Mers...

Bursa de la București
O femeie face calcule / Foto: Freepik
Un muncitor manevrează un utilaj industrial / Foto: Freepik
Documente. Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Alexandru Nazare
Vidraru. Foto: Freepik.com
License: e10380c6cb7c72ee2e1ddeee1ab3158932
Alt: Copil bea apa din sticla speciala

Cum alegi sticla de apă potrivită pentru copii?

Toți părinții vor ca cei mici să se hidrateze bine, fie...

Ce riscuri anunță Adrian Negrescu pentru piața carburanților

Adrian Negrescu avertizează că strategia ministrului...

Fără internet
Bitcoin / Foto: Freepik
Declarația unică - Foto ilustrativ
Livrator / Foto: Freepik
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Banca Națională a României
Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Nokian Tires

pixel