Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
SUA și Europa sunt primele în linie de a obține dozele din vaccinul experimental împotriva Covid-19 după ce Pfizer Inc. și BioNTech SE au obținut rezultate preliminare extraordiare într-un studiu amplu pe pacienți, scrie Bloomberg.
Autoritățile de reglementare de pe ambele părți ale Oceanului Atlantic lucrează pentru a accelera procesul de autorizare după ce datele au arătat că acest vaccin previne îmbolnăvirea în proporție de peste 90%.
Dacă rezultatele vor păstra, Pfizer și BioNTech se angajează că vor furniza sute de milioane de doze de vaccin țărilor care se luptă cu al doilea val al pandemiei și care vor demararea procesului de vaccinare cât mai curând posibil.
Companiile au semnat acorduri de achiziționare în avans pentru 100 de milioane de doze cu SUA și 200 de milioane cu Uniunea Europeană, cu opțiunea de a cumpăra și mai multe.
Covid-19. PFIZER face ANUNȚUL așteptat de toată lumea
Partenerii au declarat că vor putea produce suficient pentru a inocula 25 de milioane de oameni anul acesta, mai puțin de o treime din populația Germaniei, unde se află BioNTech.
"Va trebui să găsim o modalitate de a distribui vaccinul într-un mod corect", a declarat Ugur Sahin, director executiv al BioNTech, într-un interviu. În timp ce termenele de aprobare depind de autoritățile de reglementare locale, nu există niciun motiv pentru care unul ar întârzia semnificativ pe celălalt, a spus Sahin.
Vaccinul necesită temperaturi extrem de scăzute
Partenerii se așteaptă să crească semnificativ producția anul viitor, cu o capacitate de până la 1,3 miliarde de doze. Cele mai multe dintre acestea ar fi epuizate dacă SUA și UE își vor exercita dreptul de preempțiune.
Vaccinul necesită înghețare extremă pentru depozitare pe termen lung, ceea ce ar putea complica distribuția, deși poate fi ținut la temperatura frigiderului cel puțin cinci zile.
Marea Britanie și-a încheiat propriul acord de aprovizionare pentru 30 de milioane de doze. Japonia are, de asemenea, un acord cu producătorii de medicamente, la fel ca și Canada.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...