Vaccinarea cu doza a 3-a. Ce au descoperit medicii americani
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Concluziile unui studiu detaliat
Concluziile unui studiu detaliat
De la bun început trebuie spus că este vorba despre efectele secundare generate de a treia doză de vaccinare împotriva COVID-19. Ce au descoperit medicii din Statele Unite, unde, revaccinarea a fost aprobată în special pentru persoanele peste 65 de ani. 

Efectele secundare ale celui de-al treilea vaccin anti-COVID-19 sunt asemănătoare celor resimțite după a doua injecție, a anuțat șefa Centrelor federale pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), Rochelle Walenski, citată de publicație The Hill. 

"Frecvența și tiparele efectelor secundare ale revaccinării sunt aceleași cu cele observate după a doua doză de vaccin și au fost în mare parte ușoare până la moderate și de scurtă durată", a spus Walenski, după ce a prezentat raportul CDC dedicat acestei probleme. Potrivit precizărilor sale, deocamdată nu au fost identificate consecințe grave și neașteptate ale revaccinării.

Potrivit studiului CDC, 79,4% dintre persoanele care au primit a treia doză de ser au raportat dureri temporare la locul injectării. După a doua injecție, același simptom a fost acuzat de 77,6% dintre cei vaccinați, în timp ce 74,1% dintre revaccinați s-au plâns de cefalee și slăbiciune generală. Același lucru a fost indicat de 76,5% dintre primitorii celei de-a doua doze. 

Citește și Sute de americani au refuzat vaccinarea și vor fi concediați

"Aceste constatări indică faptul că nu au existat reacții adverse neașteptate la doza suplimentară [a treia] de vaccin COVID-19. Majoritatea reacțiilor adverse au fost minore sau moderate", citează The Hill din raportul CDC.

În Statele Unite, vaccinarea cu a treia doză este recomandată cu precădere persoanelor cu vârste de peste 65”. De asemenea pot solicita revaccinarea americanii cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani care prezintă un risc semnificativ de a face o formă severă a bolii din cauza altor afecțiuni de care suferă, precum și cei care, din cauza profesiei practicate sunt extrem de expuși la infectare. 

La începutul săptămânii, președintele american, Joe Biden, a făcut și a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Liderului de la Casa Albă a primit prima doză din vaccinul Pfizer/BioNTech la sfârșitul lunii decembrie, rapelul fiind programat cu puțin înainte de investirea sa în funcție, care a avut loc în ianuarie anul curent. Biden a spus că nu a avut efecte secundare nici după prima, nici după a doua doză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel