Vaccinul COVID-19 de la Pfizer.Este ceva ce nu s-a spus
21 ian, 09:49, de  Simona Haiduc
Compania americană Pfizer și firma germană BioNTech, producătorii vaccinului împotriva coronavirusului, au publicat rezultatele testelor de laborator ce confirmă capacitatea produsului lor de a combate mutația „britanică” a virusului Sars-CoV-2, au declarat cele două entități.
Un nou studiu, concluzii încurajatoare
Un nou studiu, concluzii încurajatoare

Pentru studiu s-au folosit plasma persoanelor cărora le-a fost adminitrat vaccinul Pfizer / BioNTech, în care a fost introdus un „pseudovirus”, generat în conformitate cu mutațiile identificate în tulpina britanică. Rezultatul experimentului a fost publicat pe portalul bioRxiv.

"Plasma participanților la testul german Faza 1/2 a suprimat pseudovirusul ce conține varianta britanică a ”țepilor” proteinei-S a SARS-CoV-2 până la un grad de neutralizare considerat drept echivalentul biologic cu tipul de ”țepi” ai versiunii originale a noului coronavirus, cel apărut în Wuhan", se precizează în respectiva lucrare. 

Companiile au declarat că această concluzie „indică faptul că ca varianta britanică a virusului COVID-19 să fie neutralizată și de BNT162b2 (denumirea vaccinului Pfizer / BioNTech)”.

Citește și Pandemia de COVID-19 putea fi EVITATĂ! Află CUM

În același timp, cele două companii subliniază că, în pofida rezultatelor încurajatoare, mai sunt necesare date suplimentare pentru a monitoriza eficacitatea vaccinului împotriva noilor variante ale coronavirusului. Pfizer și BioNTech precizează, în acest sens, că nu a fost încă stabilit un prag care să indice necesitatea ajustării vaccinului. Oricum, afirmă experții americani și germani, dacă apare o astfel de nevoie, tehnologia ARN messenger utilizată de BioNTech va permite flexibilitatea de a face modificările necesare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro