Vântul produce azi energie electrică aproape cât cărbunele
Autor: Oana Pavelescu | 22 Martie 2022, 16:24
O parte bună a vântului puternic de azi este că a contribuit consistent la producția de energie electrică a României.

Energia electrică produsă de eolene în România azi, a ajuns la 3014.91 MW, hidrocentralele produc 6642,15 MW, centralele pe cărbune 3092.2 MW iar centralele pe hidrocarburi au produs 2853.73 MW, conform cifrelor comunicate de ANRE.

Nagy-Bege (ANRE): România nu are altă variantă, decât cea a utilizării energiei regenerabile

Vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege a declarat că fiecare țară trebuie să-și găsească propriul ritm de tranziție la energia verde, adăugând că România nu are altă alternativă, decât cea a utilizării energiei regenerabile.

Oficialul ANRE a menționat că singura alternativă viabilă pentru țara noastră este dezvoltarea capacităților de energie regenerabilă (eolian, fotovoltaic, hidro), dar a punctat și potențialul pe care l-ar avea utilizarea biomasei și a dezvoltării capacităților de producere a energiei nucleare. 

”De ceva timp, constatăm că aceste schimbări, în ce privește evoluția prețurilor, încep să se întâmple. Soluțiile la problemele cu care ne confruntăm, în privința creșterii prețurilor la gaze naturale și energie electrică, s-ar putea găsi chiar în obiectivele pe care Comisia Europeană și le-a propus până în 2030-2050. Este nevoie de investiții în regenerabile și România nu prea are alternativă. Ar fi de insistat pe ideea de a avea propriul ritm de decarbonare. Vom investi în capacități noi de energie regenerabilă. Se vor construi și centrale pe gaz, mai moderne, cu stocare pe gaz.

Sunt sigur că vom avea investiții în stocare de energie, fără de care integrarea celor 7GW care vor fi construiți, va fi foarte dificilă.

Vom avea nevoie de investiții în rețele. Este un interes din ce în ce mai mare pentru energia distribuită (produsă de prosumatori n.r.)”. a declarat vicepreședintele ANRE, în cadrul Aspen Energy Summit 2021, care tratează subiecte precum tranziţia "verde", implicaţiile programului european Green Deal asupra companiilor din energie şi creşterea inovării în domeniul energetic. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Sud-coreeni vor deveni toți mai tineri cu un an

Parlamentarii sud-coreeni au aprobat o măsură care va...

Greve în Marea Britanie: Armata, chemată în ajutor

Armata britanică va fi chemată să-i înlocuiască pe...

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Crossuri externe