Vânzarea cu 800 milioane euro a clubului Olympique Lyon către miliardarul american John Textor, amânată
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Vânzarea clubului Olympique Lyon, amânată din nou.

Finalizarea cedării OL Groupe, holdingul care patronează clubul de fotbal Olympuique Lyon, către miliardarul american John Textor, aşteptată joi, a fost amânată, probabil cu câteva zile, din motive administrative, au anunţat surse apropiate dosarului, citate de AFP.

Anunţul finalizării acestei operaţiuni valorizate la 800 milioane euro aproximativ, pentru care negocierile exclusive au fost angajate în luna iunie, a fost deja amânat în două reprize. Anunţată iniţial pentru 30 septembrie, oficializarea acestei preluări a clubului a fost amânată pentru 21 octombrie, grupul lyonez invocând la momentul amânării etape tehnice de finalizat.

Potrivit grupului, părţile urmau să finalizeze documentaţia juridică, în special pentru finanţarea principală a Eagle Football şi etapele necesare pentru încheierea cu succes a operaţiunii, iar timpul necesar pentru această finalizare nu permitea încheierea operaţiunii la 30 septembrie 2022, aşa cum era planificat iniţial.

Data de 30 septembrie fusese avansată doar în "scop indicativ" în prospectul transmis acţionarilor după Adunarea generală extraordinară a OL Groupe, desfăşurată pe 29 iulie.

Conform unei surse apropiate clubului francez de fotbal, discuţiile continuă şi există toate premisele pentru finalizarea cu succes a operaţiunii.

Miliardarul american John Textor este deja prezent în capitalul clubului londonez Crystal Palace şi este acţionar majoritar al echipelor Botafogo (Brazilia) şi RWD Molenbeek (Belgia).

 

Vezi şi: Fotbal: Asociaţia ligilor profesioniste europene donează 2,3 milioane de euro ligii din Ucraina

 

Asociaţia ligilor profesioniste europene de fotbal (EPFL) va acorda un ajutor de 2,3 milioane de euro ligii din Ucraina, aşa cum s-a convenit în cadrul celei de-a 40-a Adunări Generale a EPFL, desfăşurată joi la stadionul Dragao din Porto (Portugalia), informează EFE.

Situaţia din Ucraina s-a aflat pe ordinea de zi a întâlnirii, la care a fost prezent şi directorul general al primei ligi ucrainene, Evgheni Diki. Acesta a asigurat cu această ocazie că datorită acestui sprijin financiar va putea fi încheiat un sezon fără precedent şi că "poporul ucrainean va primi un mesaj de speranţă în aceste vremuri de întuneric".

Încorporarea ca noi membri a ligilor din Albania, Bulgaria şi Maltei a fost un alt punct al sesiunii la care au fost reprezentate peste o mie de cluburi din 40 de ligi profesioniste din 34 de ţări europene, potrivit EPFL.

Pe ordinea de zi a figurat şi intervenţia preşedintelui Ligii spaniole de fotbal (La Liga), Javier Tebas, reprezentant al ligilor în Comitetul Executiv al UEFA, alături de chestiuni precum repartizarea profiturilor din competiţiile de club în 2024, relaţiile cu Sindicatul mondial al fotbaliştilor (FIFPro) şi asociaţia suporterilor (Football Supporters Europe).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel