Vânzările de smartphone-uri, creșteri record la nivel global
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
iPhone
iPhone
Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după ce au scăzut timp de 27 de luni la rând, în ritm anual.

Această creștere se datorează unei redresări de pe piețele emergente, arată datele Counterpoint Research, conform CNBC.

Tranzacțiile au crescut cu 5% de la an la an în octombrie, potrivit raportului.

"Creșterea a fost condusă de piețele emergente, cu o redresare susținută în Orientul Mijlociu și Africa, revenirea Huawei în China și debutul sezonului festiv în India", a declarat firma de cercetare. Piețele dezvoltate, cu o saturație relativ mai mare a smartphone-urilor, au înregistrat o redresare mai lentă, a adăugat aceasta.

Huawei a înregistrat cea mai rapidă creștere dintre producătorii de smartphone-uri din China în trimestrul al treilea, după ce firma a lansat în septembrie smartphone-ul Mate 60 Pro, care a stârnit un mare interes din partea consumatorilor datorită procesorului său avansat.

De asemenea, luna octombrie a înregistrat cele mai mari vânzări lunare de smartphone-uri din ianuarie 2022, potrivit raportului.

Lansarea iPhone 15 la sfârșitul lunii septembrie a contribuit, de asemenea, la susținerea vânzărilor de smartphone-uri. "În comparație cu anul trecut, lansarea a fost amânată cu o săptămână, ceea ce a însemnat că efectul vânzărilor noului iPhone a fost resimțit în octombrie", a declarat Counterpoint Research.

De unde a pornit declinul

Vânzările globale de smartphone-uri au fost afectate de penuria de componente, de acumularea de stocuri și de ciclurile de înlocuire a acestor produse.

"Aceste probleme au fost agravate de un mediu macroeconomic incert și, ca urmare, vânzările globale de smartphone-uri au scăzut de la an la an în fiecare lună timp de mai bine de 2 ani", conform aceleiași surse.

Firma de cercetare în domeniul tehnologiei Canalys a declarat luna trecută că declinul vânzărilor globale de smartphone-uri a încetinit, livrările din trimestrul al treilea scăzând cu doar 1%, comparativ cu un declin de 10% în trimestrul precedent.

"Cererea în creștere pentru oferte noi pe piețele emergente propulsează mărcile pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor", a declarat Sanyam Chaurasia, analist senior la Canalys.

Topul celor mai vândute telefoane

Samsung a continuat să conducă piața globală de smartphone-uri în trimestrul al treilea, cu o cotă de 20% din totalul vânzărilor de smartphone-uri, potrivit datelor Counterpoint Research. Apple s-a clasat pe locul al doilea, cu o cotă de piață de 16%, urmată de mărcile chinezești Xiaomi (12%), Oppo (10%) și Vivo (8%).

Counterpoint Research se așteaptă ca piața globală de smartphone-uri să crească în continuare în trimestrul al patrulea.

"După o creștere puternică în octombrie, ne așteptăm ca piața să crească de la an la an și în trimestrul IV 2023, punând piața pe calea unei redresări treptate în trimestrele următoare", a declaran compania de cercetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Forajul din perimetrul Caragele, reluat de Romgaz

Neptun Deep este în grafic pentru începerea producţiei...

Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari

Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu...

Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Este vorba despre un program special ce presupune,...

Binance, amendată din cauza activităților ilicite

După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede...

Pensia de urmaș. Când încetează plata și când se reia

Legea pensiilor prevede condițiile în care pensiile de...

Acțiunile europene au închis vineri pe un trend ascendent

Acțiunile europene au închis vineri la un maxim record...

Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport

ANAF a transmis un comunicat în care abordează...


pixel