Varianta DELTA a virusului SARS-CoV-2. Americanii au aflat adevărul
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un nou studiu care evidențează alte aspecte ale virusului
Un nou studiu care evidențează alte aspecte ale virusului
Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard au descoperit că tulpini periculoase ale coronavirusului SARS-CoV-2, similare variantei Delta, se disting printr-o transmisibilitate crescută și pot infecta persoane care au trecut deja prin boala COVID-19 sau care au fost vaccinate cu ambele doze.

Potrivit oamenilor de știință din Statele Unite, care și-au publicat lucrarea științifică în revista de specialitate Cell, varianta Delta ar putea provoca un val pandemic mai sever, cu o explozie de noi infectări cu precădere la persoanele vaccinate.

O concluzie la care s-a ajuns pe baza unui model matematic care descrie modul în care pandemiile provocate de variantele ipotetice ar afecta populațiile folosind diferite combinații de măsuri preventive: purtarea măștii, distanțarea socială și vaccinarea.

Modelul arată evoluția unei pandemii de SARS-CoV-2 provocată de diferite variante ipotetice ale coronavirusului, inclusiv combinații de mai multe trăsături: transmisibilitate sporită (similară cu varianta alfa), capacitatea de a păcăli parțial sistemul imunitar (specifică variantei beta) și transmisibilitate sporită cumulată cu ocolirea anticorpilor, cum este cazul variantei Delta. Pentru fiecare dintre scenarii, cercetătorii au analizat numărul total de infecții și procentul de infecții evitate prin vaccinare.

Citește și COVID-19. SUA își avertizează cetățenii, îngrijorare mare în Europa

S-a dovedit că varianta cu transmisibilitate crescută era probabil mai periculoasă decât varianta care poate ocoli sistemul imunitar. Cu toate acestea, o variantă cu ambele trăsături ar putea cauza mai multe infecții, infecții repetate și infecții profunde decât o variantă cu o singură trăsătură. 

Conform modelului, vaccinarea ar preveni mai multe cazuri potențial cauzate de un virus mai transmisibil, iar natura mai blândă a infecțiilor de descoperire ar trebui să reducă semnificativ mortalitatea generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel