Varianta indiană, PERICULOASĂ mai ales pentru TINERI. Explicații
Autor: Oana Pavelescu | 19 iun, 11:15
Tinerii sunt mult mai expuși îmbolnăvirii
Tinerii sunt mult mai expuși îmbolnăvirii
Președintele Joe Biden a avertizat vineri că varianta indiană delta reprezintă o amenințare crescută pentru persoanele nevaccinate.

„Este o variantă mai ușor transmisibilă, potențial mai mortală și deosebit de periculoasă pentru tineri”, a spus Biden în timpul unei conferințe de presă de la Casa Albă.

Comentariile sale au venit la doar câteva ore după ce Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat pentru „Good Morning America” că varianta delta va deveni probabil tulpina dominantă în SUA, în următoarele luni. (Unii experți au sugerat chiar că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar și în câteva săptămâni.)

Delta reprezintă deja aproximativ 90% din cazuri în Marea Britanie, potrivit unui studiu al Imperial College London care încă așteaptă o evaluare inter pares. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că îmbolnăvirile în Marea Britanie se dublează la fiecare 11 zile, cel mai probabil ca urmare a variantei cu răspândire rapidă, notează Business Insider.

Cercetările efectuate de Public Health England sugerează că Delta este asociată cu un risc mai mare cu 60% de transmitere a coronavirusului în gospodărie, comparativ cu Alpha - varianta descoperită în Marea Britanie, tulpină care oricum era cu aproximativ 50% mai transmisibil decât tulpina inițială de coronavirus.

G Ad:

Avertismentul OMS în legătură cu varianta indiană delta

Tinerii pot fi deosebit de sensibili la o infecție cu tulpina Delta din două motive: sunt mai susceptibili de a fi activi social și mai puțin probabil să fie vaccinați, decât adulții mai în vârstă.

Experții sunt din ce în ce mai îngrijorați că tinerii vor fi mai puțin protejați împotriva formelor severe cauzate de o infecție cu varianta Delta. Cercetătorii din Scoția au descoperit că infectarea cu Delta dublează riscul internării în spital față de Alpha.

Cercetările emergente sugerează, de asemenea, că o singură doză de vaccin nu rezistă la fel de bine împotriva Delta comparativ cu alte tulpini. Analize recente efectuate de Public Health England au constatat că două doze de vaccin Pfizer au fost eficiente în proporție de 88% în prevenirea COVID-19 simptomatică în cazurile Delta, în timp ce o singură doză a fost eficientă doar în proporție de 33%.

"Vă rog, vă rog dacă v-ați făcut o singură doză, mergeți să o faceți și pe a doua cât mai curând posibil", a spus Biden vineri.

Cu cât ratele de vaccinare continuă să scadă, cu atât sunt mai mari șansele de răspândire a tulpinii Delta - și, prin urmare cresc șansele de a suferi noi mutații.

Ştiri Recomandate

LOTO. Numerele NOROCOASE la tragerea de Duminică, 01/08

Duminică, 1 august, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COZI de kilometri, pe Valea Prahovei. Unde sunt PROBLEME

Valori ridicate de trafic se înregistrează duminică pe...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro