Veste bună pentru șoferii care au nevoie să obțină duplicatul permisului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Permise auto
Permise auto
Procedura prin care se poate obține un duplicat al permisului de conducere este mult simplificată începând de luna aceasta. Cei interesați pot obține documentul online, fără a mai fi necesare deplasări și cozile la ghișee.

Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul resoectiv pot solicita un duplicat al acestuia direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul instituției.

Această schimbare, o noutate introdusă recent în legislație, elimină necesitatea prezenței fizice la ghișeu și a statului la cozi, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Conform documentului, ”digitalizarea serviciilor privind permisele de conducere implică utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți eficiența, accesibilitatea și transparența proceselor legate de reînnoirea și gestionarea permiselor de conducere”.

Această inițiativă reduce timpul de așteptare necesar obținerii acestor documente și elimină necesitatea deplasărilor la ghișeu.

De asemenea, se arată în comunicat, digitalizarea acestor proceduri este de natură să reducă birocrația, procesul online simplificând documentația și formalitățile necesare, în beneficiul creșterii transparenței și accesibilității, orice cetățean cu acces la internet putând beneficia de acest serviciu.

Pentru a beneficia de acest serviciu online, cetățenii trebuie să urmeze câțiva pași simpli, a căror detaliere se regăsește în documentul citat. 

Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro , eliminând necesitatea prezenței fizice la ghișeu.

Digitalizarea serviciilor privind permisele de conducere implică utilizarea tehnologiei în scopul de a îmbunătăți eficiența, accesibilitatea și transparența proceselor legate de reînnoirea și gestionarea acestora.

Beneficiile acestor măsuri includ reducerea timpului de așteptare, scăderea birocrației, creșterea transparenței și accesibilității serviciilor și asigurarea securității datelor.

Pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare și modernizare a serviciilor publice, cetățenii vor trebui să urmeze următorii pași:

1. să dețină cont de utilizator pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro ;

2. să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:

- cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;

- actul de identitate, în termenul de valablitate, în copie;

3. să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.

Autoritățile mai menționează în comunicat că în perioada următoare se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor.

Prin urmare, digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice, iar emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esențiale care va beneficia de pe urma tranziției către mediul online, în anul 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook

Un nou maxim istoric la Bursa de la București

O zi cu rezultate foarte bune la BVB.

Energie electrică / FOTO: Freepik
Benzinărie

Benzina și motorina: Prețurile au scăzut semnificativ

O scădere semnificativă. Ceea ce este o veste bună...

Mașini

O nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00,...

Sediul Băncii Centrale Europene / Foto: BCE / Flickr
Conductă
Whatsapp

WhatsApp: Prietenii vă spionează fără să băgați de seamă

Dispozitivele electronice sunt practice, dar spun multe...

Ce ascund, de fapt, etichetele? / FOTO: Freepik
Energie electrică / Foto: Freepik
Steagu SUA / Foto: Freepik
Curs valutar / Ilustrație: DCBusiness
Vânzări auto / sursa foto: Freepik.com
Google / sursa foto: Freepik.com
Acțiuni
Constructii
Bărbat cu umbrelă roșie merge prin ploaie / Foto: MTI

Meteo. Capitala se pregătește de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...

Prestator casnic / Foto: Freepik
Contor
vouchere sociale

Vouchere sociale. Buget suplimentat pentru tranșa din august

Guvernul României are pe masa de lucru o nouă hotărâre...

Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene / Foto: BCE / Flickr
Orez / sursa foto: Freepik.com
Bună dimineața!
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Sebastian Burduja
Alessio Menegazzo / Foto: Agerpres
TSMC / sursa foto: flickr.com
Aur

Prețul aurului, un nou record istoric! Ce spun experții

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric miercuri,...


pixel