Județul Alba, măturat de vijelii și ploi torențiale VIDEO
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Un mesaj Ro-Alert a fost transmis vineri după-amiaza locuitorilor din oraşul Cugir şi cinci comune din judeţul Alba, zone pentru care a fost emisă o avertizare meteorologică cu cod roşu, fiind aşteptate averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, zonele vizate de codul roşu sunt: Cugir, Săsciori, Şugag, Pianu, Gârbova şi Câlnic. "A fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zona afectată", au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Fenomenele vizate sunt averse torenţiale care vor depăşi 40-50 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină,vijelii.

În urma precipitaţiilor abundente înregistrate joi şi vineri, la nivelul judeţului Alba au fost înregistrate pagube în mai multe localităţi.

În Ocoliş au fost avariate 20 de case, au fost inundate aproximativ 30 de gospodării şi un operator economic (bar), fiind salvate 4 persoane, dintre care o femeie însărcinată.

Ploile torențiale continuă ravagiile în județul Alba

În Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm, un autoturism a fost luat de apă şi o casă inundată.

În oraşul Zlatna, mai mulţi copaci au căzut pe DN 74, iar la Almaşu Mare, arbori au ajuns pe carosabilul de pe DJ 705.

În oraşul Abrud, au fost, de asemenea, două case inundate. În oraşul Câmpeni, trei drumuri au fost blocate de arbori doborâţi de vânt şi o curte inundată.

În Bistra, o stradă a fost blocată de un arbore doborât de vânt şi două curţi inundate. Alte două curţi au fost inundate în Roşia Montană.

În urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime.

Pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, pompieri din cadrul ISU Alba intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate. Pentru gestionarea situaţiei, în teren acţionează şi personal din cadrul IPJ Alba, IJJ Alba, SGA Alba, Salvamont, Crucea Roşie, echipaje ale societăţii de distribuţie a energiei electrice, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel