Vilă la Marea Neagră, confiscată de britanici
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Catalin Zaharia și soția sa Florina Spiru
Catalin Zaharia și soția sa Florina Spiru
Unui interlop român i-a fost confirscată vila de la Marea Neagră de către autoritățile britanice după ce acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Catalin Zaharia și soția sa Florina Spiru, care au fost încarcerați săptămâna aceasta împreună cu alte trei persoane. Vila fost construită cu banii din jafurile pe care românul le-a făcut în Regatul Unit.

Vila de 150.000 de lire sterline are patru dormitoare și este construită într-o stațiune de la Marea Neagră.

Presa bitanică spune că: ”Zaharia, încarcerat pentru opt ani, și-a construit un portofoliu imobiliar împreună cu soția sa în România în timp ce rudele sale trăiesc în mizeria blocurilor aflate în vecinătate”.

Cătălin Zaharia conducea un grup infracțional care a activat timp de patru ani în Marea Britanie și care jefuia din locuințele bogaților din Midlands.

Rudele complicilor lui Zaharia susțin că liderul rețelei nu împărțea în mod echitabil profiturile obținute în urma operațiunii sale și că, în schimb, "își etala bogăția" conducând un BMW.

Familiile a doi dintre membrii încarcerate săptămâna aceasta spun că fiii lor au fost ”doar pioni”, în timp ce Zaharia, în vârstă de 30 de ani, care are doi copii, a cumpărat două apartamente noi într-un complex cu vedere la Marea Neagră pentru 200.000 de lire sterline, precum și vila care a  fost acum confiscată de britanici.

Este posibil ca autoritățile să încerce acum să înghețe averea acestuia și să vândă imobilele pentru a recupera banii.

Conacul domnește peste bungalourile dărăpănate ale vecinilor, cu toalete în aer liber și găini în curte. O rudă le-a spus junraliștilor britanici că atunci ”când vor ieși cu toții din închisoare și se vor întoarce aici, se va organiza un proces țigănesc împotriva lui Zaharia. Ceilalți bărbați au ajuns la închisoare din cauza lui, iar după judecata țigănească va plăti pentru asta. El a fost adevăratul hoț, nu ei'.

Grupul infracțional ar fi dat peste 76 fe spargeri însă aceștia sunt suspectați de peste 500 de furturi.

Zaharia și soția sa - "administratorul" care a ajutat la spălarea veniturilor - au dus acasă bani și bijuterii cu zeci de zboruri de la Birmingham și Luton către Constanța.

Surse din cadrul poliției britanice au declarat că Zaharia a fost implicat în patru cazuri de furt și spargeri și în România și a avut condamnări și în Franța și Spania, pentru infracțiuni similare. El și soția sa aveau o bază în satul Palazu Mare din suburbia Constanței. Înainte de a se muta în Anglia, el a locuit cu soția lui li soacra într-un apartament la ultimul etaj al unui bloc.

Rudele membrilor bandei, care nu au dorit să fie numite, au declarat că: "Zaharia se lăuda că era șeful unei bande și că avea oameni care furau pentru el. Pe lângă faptul că și-a construit casa, el a cumpărat două apartamente noi pentru 200.000 de lire sterline în stațiunea Mamaia”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel