De ce crește ROBOR? Adrian Negrescu: ”Ne dăm singuri foc la casă!”
Analistul financiar Adrian...
Dezvoltându-și punctul de vedere, Michael Winfrey aractă că, pe fondul epidemiei de COVID-19, prețurile la energie au crescut semnificativ și au apărut întreruperi în lanțul de aprovizionare, ceea ce a dus la probleme în toate domeniile, de la producția de cereale, la sisteme IT. În plus, Marea Britanie se confruntă cu o penurie de carburant, ceea ce a antrenat o scădere a numărului de șoferi și, implicit, la o distorsiuni în livrarea de mărfuri în supermarketuri.
Jurnalistul susține că problemele din această iarnă amenință nu numai Marea Britanie, ci și alte țări, având în vedere preziunile meteorologilor care anunță temperaturi extrem de coborâte în emisfera nordică. O situație cu impact semnificativ pe diferite piețe și există riscul unei crize pe scară largă din cauza lipsei de resurse energetice.
Potrivit lui Winfrey, lupta pentru resurse a început deja. Sporind importurile de cărbune, care au depășit limitele normale, China a provocat o creștere a prețurilor la electricitate și gaze naturale. Acest lucru a determinat închiderea uneia dintre cele mai mari sere din Olanda, cu efect negativ asupra industriei alimentare. Autoritățile franceze au redus taxele la electricitate și interzis majorarea tarifelor. Peste toate astea vine și prognozele pesimiste legate de producția de cereale, în condițiile în care stocurile scad peste tot în lume.
În acest context, Jeremy Siegel, profesor de finanțe la Wharton School of Business de la Universitatea din Pennsylvania, a avertizat cu privire la potențialul impact al creșterii inflației și a pus la îndoială capacitatea pieței de a face față acesteia.
Citește și Vine ”Marea depresie”! Investitor britanic anunță o CRIZĂ CUMPLITĂ
„Ne așteaptă necazuri. Inflația va fi o problemă mult mai mare decât crede Rezerva Federală a SUA, a declarat el pentru CNBC. - Fed va fi sub presiune pentru a accelera procesul de reducere a stimulentelor. Dar nu cred că piața este pregătită pentru o asemenea manevră”
Siegel este convins că investitorii sunt expuși riscului. În opinia lui, cel mai mare pericol pentru Wall Street este abandonarea de către Fed a politicii monetare moderate și o creștere a ratelor dobânzii mai devreme decât se așteaptă piața. Siegel este îngrijorat în special de impactul acestei situații asupra creșterii stocurilor de tehnologie.
Expertul a sugerat că indicele NASDAQ Composite de înaltă tehnologie s-ar putea confrunta cu un prăbușire gravă și a remarcat că vine timpul pentru „stocuri valorice”. Indicele compozit NASDAQ a pierdut 6,2% față de maximul său istoric în corecția din septembrie, scăzând la 14.448,58 puncte. Luni, 4 octombrie, indicele a scăzut cu 2,48%, până la 14.204,94 puncte, la ora 18:45, ora Moscovei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
România se află din nou în topul prețurilor la energie...
Indicatorul de Încredere...
Turcia acţionează împotriva...
Furt de proporţii din...
Potrivit unui studiu, aproape...
Această inițiativă are drept...
În contextul în care Facebook a blocat, în 2021,...
Este a doua cea mai mare...
Este o decizie istorică.
Joi, 28 noiembrie 2024, începând cu ora 12.00 Adriana...
Restructurări la care recurge...
Bugetul pentru 2025 prevede, la...
Adrian Câciu, actualul ministru...
De-a lungul timpului mai...
Selecție a celor mai importante știri ale zilei.
România a obținut astăzi un acord crucial pentru...
Compania care organizează...
Termenul-limită pentru plata...
Elon Musk, proaspăt numit de...