Viorica Dăncilă a făcut propunerile pentru miniștrii interimari
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă va transmite marţi seară preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, a ministrului Eugen Teodorovici - ministru interimar al Fondurilor Europene şi a ministrului Radu Ştefan Oprea - ministru interimar pentru Românii de Pretutindeni, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Decizia premierului survine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a respins propunerile făcute de Guvern pentru remanierea guvernamentală, șeful statului precizând că primul-ministru are două variante: face noi propuneri sau desemnează miniștri interimari.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă şi lipsită de fundament decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni", se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Citește și: Iohannis: Remanierea este o farsă. Nu sunt de acord cu propunerile de miniștri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu este de acord cu propunerile de miniștri făcute de către premierul Viorica Dăncilă și i-a cerut fie să facă alte propuneri, fie să numească miniștri interimari. Iohannis susține că remanierea este o farsă și o răfuială în interiorul partidului de guvernământ.

Întrebat care sunt motivele pentru care a refuzat propunerile de miniștri, președintele a spus: ”Persoanele nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste posturi.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel