Virgil Popescu, despre strategia de creştere a producţiei de energie verde: Întărim reţeaua de transport

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Virgil Popescu
Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat vineri cu reprezentanţii companiilor Taqa, Meridiam, Fluor, Transelectrica şi E-Infra despre posibila implicare în realizarea proiectului Liniei de Înaltă Tensiune în Curent Continuu (HVDC) 5000 MW, de pe teritoriul României, pe coridorul magistralei de gaz BRUA şi a viitoarei magistrale Tuzla - Podişor.

Întărim reţeaua de transport a energiei din ţara noastră, ca parte a strategiei prin care creştem producţia de energie verde. Astăzi la ministerul Energiei am avut o întâlnire importantă cu reprezentanţii unor companii mari care sunt interesate să investească în realizarea proiectului Liniei de Înaltă Tensiune în Curent Continuu (HVDC) 5000 MW, de pe teritoriul României, pe coridorul magistralei de gaz BRUA şi a viitoarei magistrale Tuzla - Podişor. Am avut discuţii foarte bune cu reprezentanţii companiei Taqa, Meridiam, Fluor, Transelectrica şi E-Infra. Sper că va exista o colaborare fructuoasă pentru a finaliza acest proiect important pentru ţara noastră, dar şi pentru regiune", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

Marcel Boloş spune că planul REPowerUE al României nu a fost respins

"Cum ar putea să respingă Comisia Europeană un plan care nu a fost depus încă?", se întreabă ministrul Fondurilor Europene.

Planul REPowerUE al României nu a fost respins, ci este în faza de consultare informală, Comisia Europeană cerând informaţii suplimentare despre investiţiile pe care vrem să le trecem în noul capitol, documentele urmând să fie depuse după ce se va ajunge la un consens, a transmis, vineri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

"Cum ar putea să respingă Comisia Europeană un plan care nu a fost depus încă? E adevărat că viaţa politică, mai ales în pragul campaniilor electorale, te poate împinge uneori la cât mai multă angajare 'sinceră', trebuie totuşi să ai în vedere că a periclita interesele strategice ale României nu este nicidecum o virtute. Situaţia cu planul REPowerUE al României stă în felul următor: Planul nu a fost respins. Noi suntem în faza de consultare informală, Comisia Europeană ne cere informaţii suplimentare despre investiţiile pe care vrem să le trecem în noul capitol, iar abia când vom ajunge la un consens vom depune documentele", a scris Boloş. Citește mai mult AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel