Inițial, Libra urma să fie lansată în mai puțin de un an. Doi ani și jumătate mai târziu, proiectul - redenumit Diem anul trecut - s-a destrămat în mod oficial după ce diverse eșecuri și presiuni de reglementare au făcut imposibilă lansarea sa.
Luni, Asociația Diem, susținută de Facebook, a anunțat că se va dizolva și va vinde proprietatea intelectuală și alte active legate de funcționarea rețelei de criptomonede planificate către Silvergate Capital Corporation, într-o tranzacție evaluată la 182 de milioane de dolari. Asociația Diem se așteaptă să înceapă "lichidarea" în următoarele săptămâni, potrivit anunțului.
Proiectul a fost afectat încă de la început de îngrijorarea autorităților de reglementare, a legiuitorilor și a altor observatori din industria serviciilor financiare cu privire la o criptomonedă administrată de Facebook (numită acum Meta), care s-a luptat să prevină probleme precum infracțiunile și abuzurile de date ale utilizatorilor pe platformele sale existente. Iar sfârșitul lui Diem este un semn că autoritățile de reglementare, care au explorat o serie de modalități de a lua măsuri împotriva Meta, dar care nu au acționat încă în mare parte, dețin o anumită influență asupra gigantului tehnologic și a capacității sale de a se extinde în noi domenii de produse.
Cutremur în România, la miezul nopții
"În ciuda faptului că ne-a oferit un feedback pozitiv și substanțial cu privire la proiectarea rețelei, a devenit totuși clar, în urma dialogului nostru cu autoritățile federale de reglementare, că proiectul nu poate merge mai departe", a declarat luni, într-o declarație, directorul general al Asociației Diem, Stuart Levey. El a adăugat că grupul consideră că munca sa în cazul Diem va informa viitoarele proiecte care ar putea "oferi beneficiile care au motivat Asociația Diem de la început".
Silvergate intenționează să folosească activele Diem pentru a continua să investească în construirea unei monede stabile și a unei rețele globale de plăți bazate pe blockchain, a precizat compania într-un comunicat.
Complicat încă de la început
Când Facebook a anunțat Libra, planul era de a crea o criptomonedă universală care să poată fi accesată de portofele digitale - toate acestea urmând să fie construite pe blockchain, tehnologia care stă la baza altor criptomonede, cum ar fi bitcoin. În teorie, acest lucru ar putea face mai ieftină și mai ușoară trimiterea de bani și plata unor lucruri oriunde în lume. Libra, a declarat, ar fi susținută de o rezervă de monede fiduciare, cum ar fi dolarul și euro, pentru a ajuta la prevenirea volatilității care a afectat alte criptomonede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...